OTP Bank Liga 32. forduló

DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK 3-1 (2-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3286 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt (Bozó Zoltán, Becséri Gergely; Berke Balázs, Takács János).
DVSC: Verpecz - Lázár, Brković, Mészáros, Korhut - Bódi, Varga J., Jovanović, Djelmić - Takács T., Holman. Vezetőedző: Kondás Elemér.
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - James, Egerszegi - Bacsa, Bognár I. Barczi - Novothny. Vezetőedző: Egervári Sándor.

2015/2016 32. forduló: DVSC - DVTK
Szabó II Balázs debütált az NB I.-ben (Fotók: Szabó Krisztián)


Csere
: Djelmić helyett Ferenczi J. a 61., James helyett Kovács G. a 71., Bacsa helyett Ternován P. a 73., Holman helyett Tisza a 79., Bognár I. helyett Szabó II B. és Takács T. helyett Kulcsár T.  a 86.percben
Sárga lap: Okuka a 33., James a 45., Jovanović az 55., Nemes a 67., Novothny a 86., Kulcsár T. a 90+1., Lipták és Korhut a 90+2. percben.
Gólszerző: Jovanović (1-0) a 13., Takács T. (2-0) a 19., Egerszegi (2-1) a 43., Bódi (3-1) a 69.  percben.

Kulcspillanatok

13. perc: Szép támadás végén szerezte meg a vezetést a hazai csapat, Holman labdájával Takács lépett ki, majd balról pontosan gurított középre, ahol Jovanović érkezett, és Radoš ugyan bele tudott érni, de így is a hálóba kerül a labda, 1-0.

19. perc: Hazai szöglet után Varga fejesét védte Radoš, a kipattanót Takács lőtte közelről a hálóba, 2-0.

43. perc: Szépített a DVTK! Bacsa ugratta ki Novothnyt, aki balról, az alapvonalról adott középre, elsőre visszajött a védőkről, másodszorra viszont megtalálta a középen egyedül érkező Egerszegit, aki egyből a bal alsó sarokba passzolt, 2-1.

69. perc: Jovanović szabadrúgásába középen Bódi ért bele, ami a baloldali kapufa mellett került a hálóba, 3-1.

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert a Diósgyőr jó csapat, de ezt a mérkőzést meg kellett nyernünk a dobogó eléréséhez. Azt kértük a játékosoktól, hogy játszanak, ne rugdossák fel a labdát, mert a DVTK több magas játékossal rendelkezik. A csapat jól játszott, szép támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk. Ezen kívül is több százszázalékos helyzetet alakítottunk ki, amik sajnos kimaradtak, de megérdemelt győzelmet arattunk.
Egervári Sándor: - Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek a győzelméhez, rögtön ezután pedig gratulálok szurkolóinknak, akik végig nagyszerűen biztatták a csapatot. Az első félidőben nagyon gyorsan kaptunk két gólt, ezt követően fontos volt, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, ami a Egerszegi Tamás góljával sikerült is. A játékosok hittek a pontszerzésben, a harmadik szerencsés - számunkra szerencsétlen - gól, azonban megpecsételte a sorsunkat. Ezen a mérkőzésen fordulópontok a Debrecent segítették, amellett, hogy nélkülöznünk kellett két válogatott játékost, ami ma döntőnek bizonyult. Ezzel együtt megismétlem, a Debrecen ma összességében jobban játszott, és megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!