A FEB a Diósgyőr - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a játékvezetők szidalmazása) 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá a sportszervezet soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén a Diósgyőri Stadion X, Y és Z szektorainak lezárását rendeli el - írja az mlsz.hu.

A FEB indoklása szerint a DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy - szerencsére - eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg.

A FEB az Újpestet szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”) 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Sárga lapok miatt a DVTK további 36 ezer forint büntetésben részesült.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!