- Kérlek, a beszélgetés elején térjünk vissza az előző szezon végéhez! Hogy emlékszel vissza arra az időszakra?
- Az előző szezon végéről felemás érzéseim vannak. A bajnoki cím ünneplése örökre felejthetetlen élmény marad számomra, söpréssel nyertük a döntőt, tökéletesre sikerült az egész rájátszásunk. Az ezt követő ünneplés elég sok felvonásból állt, és jó néhány napig eltartott. Ennek köszönhetően nem sikerült száz százalékosan felkészülni a Magyar Kupa döntőjére, ezért vannak felemás érzéseim. Pedig úgy érzem, hogy ezen a meccsen sokkal közelebb voltunk a Volánhoz, mint tavaly, amikor sikerült megvernünk őket. Akkor szinte felborult a pálya, de hősies védekezéssel le tudtuk őket győzni. A legutóbbi döntőben úgy érzem, játékban sokkal közelebb voltunk hozzájuk, hiába nem ezt mutatja az eredmény. Ezt követően nagyjából két hétig pihentem, majd megkezdtem a felkészülést erre a szezonra.
 
- Miből áll egy ilyen nyári felkészülés? Rengeteg idő telik el a két szezon között, és sokan talán azt gondolhatják, hogy ez idő alatt nem történik semmi egy jégkorongjátékos életében.
- Én májusban kezdtem meg a felkészülést, a korábban több magyar csapatnál és korosztályos válogatottaknál is megfordult edző, J.P. MacCallum által összeállított edzésterv alapján. Ez egy napra lebontott, minden apró részletre kitérő program. Nyolc hétig e szerint edzettem, két hetet pihentem, majd folytattam tovább a programot egészen mostanáig. Ezek csak száraz edzések, konditeremmel, futással stb. Eléggé vártam, hogy végre újra jégen legyek. Mivel nem vagyok már annyira fiatal, így nem csak a jég, hanem a megszokott napi rutin is hiányzott, hogy ne csak szárazon, hanem végre jégen is készülhessek.
 
- Mikor vált véglegessé, hogy továbbra is a DVTK Jegesmedvék csapatát erősíted?
- Június elején, május végén dőlt el, hogy maradok. Voltak más magyar csapatoktól is ajánlataim, de az alapvető tervem az volt, hogy maradok. Nagyon örülök, hogy ez végül így alakult, és továbbra is a DVTK Jegesmedvék csapatában folytathatom.

- Mit gondolsz az előttetek álló felkészülésről és az új edzőről Doug Bradleyről? Többször elhangzott már, hogy az egyik legnehezebb felkészülési időszak vár rátok, osztod ezt a véleményt?
- Az új vezetőedzőt egyelőre annyira nem ismerem. Sok jót hallottam róla, tudom, hogy jó csapatoknál volt edző. Megnyerte a DEL-t, híres és sikeres játékosokkal, valamint edzőkkel dolgozott együtt, biztosan kiváló szakember. Az első néhány találkozás után szimpatikusan viselkedett velem és az egész csapattal, elég közvetlen személyiség. Rátérve a felkészülésre, az valóban kemény lesz. Az első két hétben biztos a fizikai felkészítés lesz az elsődleges, majd kemény és nálunk magasabban rangsorolt csapatok ellen fogunk játszani. Ráadásul ellenfeleink többsége már 2-3 hete megkezdte a jeges felkészülést, így ők sokkal élesebb állapotban jönnek ezekre a meccsekre. Ezzel szemben mi az erőnléti felkészülésből fogunk megérkezni a zólyomi tornára, így különösen nehéz dolgunk lesz. Ennek ellenére fel fogjuk venni a kesztyűt az összes ellenfelünkkel szemben, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a szeptemberi szezonkezdetre teljesen felkészüljük.

- Mit gondolsz az előttünk álló szezonról?
- Minden eddiginél keményebb lesz bajnokság szerintem, aminek én személy szerint nagyon örülök. Tavaly az alapszakaszban számos alkalommal, de még a rájátszásban is volt sok olyan mérkőzés, ami nem ütötte meg azt a színvonalat, amire szükség van a fejlődéshez. Néhány meccs már az elején eldőlt, és nagy különbségek alakultak ki a csapatok között. Erre még a rájátszásban is volt példa, de ez idén már biztosan nem fog előfordulni. Minden csapat megerősödött, két új együttes is csatlakozott, így rendkívül izgatottan várom az előttünk álló bajnokságot. Sokan nem minket tartanak jelenleg a legfőbb esélyesnek, ezért szeretnénk megmutatni, hogy még mindig mi vagyunk a legjobb csapat a MOL Ligában. Beszéltük is a srácokkal az öltözőben, hogy nagyon nagy dolog lenne zsinórban harmadszor is megnyerni a bajnokságot, ami érdekében mindent meg fogunk tenni.

- Ez a legfőbb üzeneted szurkolóinknak?
- Többek között igen. Ezért úgy gondolom, és az egész csapat nevében mondhatom, hogy idén is nagy szükségünk lesz rájuk. Mindig ott voltak velünk, idegenbe is nagy létszámban kísérnek el minket, ami egyedülálló a bajnokságban. Nem lehetünk elég hálásak nekik ezért. Mi nagyon fogunk hajtani, és reméljük ez a hatalmas támogatás az ő részükről is megmarad, és a szezon végén ismét közösen ünnepelhetünk!
 
Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!