- Hány pályán dolgozhat jelenleg a DVTK utánpótlása?

- A DVTK Edzőközpontban négy nemzetközi szabvány méretű (105x68 méteres játéktér) pálya található, két élőfüves és két műfüves. A 2012-ben átadott élőfüves pályák alá vannak csövezve a jobb vízelvezetés érdekében, illetve automata öntözőrendszerrel tudjuk locsolni a gyepet. A műfüves pályák is alá vannak csövezve, valamint világítással is rendelkeznek. A 2011-es építésű pálya ma is kifogástalan állapotban van a rendszeres karbantartásnak köszönhetően, a 2005-ben átadott játéktér viszont az évek során elhasználódott, ezért felújításra szorult. A két idény közötti szünetet kihasználva ez a beruházás megvalósult, a nyári felkészülés kezdete óta használják a DVTK utánpótlás-csapatai. És ami a leglátványosabb, 2015-2016-ban megépült a DVTK Edzőközpont főépülete, amit idén tavasszal Orbán Viktor miniszterelnök adott át.

- Milyen fejlesztések várhatók a közeljövőben?

- A késő őszi, téli időszakban - amikor az élőfüves pályákat pihentetni kell - a műfüves pályákon zavartalanul folyhat a munka. A második ütem első szakaszában ezért újítottuk fel a régi műfüves pályát, illetve ezért építünk újabb műfüves játéktereket, hogy a téli időszakban is megfelelő edzéskörülményeket tudjunk biztosítani a fiataloknak.

- Pontosan milyen és mennyi pálya épül?

- A második ütem második szakasza összesen hat pálya építését tartalmazza. Ezek közül egy - összességében már a harmadik - nemzetközi szabvány szerinti, 105x68 méter méretű műfüves pálya, két 22x42 méteres műfüves futsal pálya, két 14x26 méteres lábtenisz pálya, és végül, de nem utolsó sorban egy 28x36 méteres homokos strandfocipálya. A kisebb méretű pályákon a fiatalabb korosztályok tudnak dolgozni, illetve a tervezés időszakában kifejezetten sportszakmai kérésre került a listára a homokos pálya, ahol speciális képzést kaphatnak a játékosok.

- A mennyiségi fejlesztés mellett lesz minőségi javulás is?

- A pályák használhatósága szempontjából - különösen amikor már rövidek a nappalok - különösen fontos, hogy azok világítással rendelkezzenek. Az új pályák közül a nagy méretű pálya, valamint az egyik futsal pálya már most reflektorokkal lesz bevilágítva. Abból pedig nem csak az utánpótlás, hanem az első csapat is profitálni fog, hogy emellett a már meglévő két élőfüves pálya is világítást kap.

- Mi a beruházások határideje?

- A 2017 elején induló téli félkészülés kezdetén már az említett összes új pályát használhatják a diósgyőri fiatalok.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!