- Egy hónappal ez előtt kérdeztünk arról, hogy foglalkoztat-e a válogatottság gondolata. Most, hogy megérkezett a meghívó, hogy érzed magad?

- Nyílván reménykedtem és bíztam benne. Nagyon örültem neki, hiszen most meg tudom mutatni valamennyire magam, aztán meglátjuk. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ott tudjak maradni. A bajnokságot nagyon jól kezdtem, úgyhogy remélem, hogy ez a forma még kitart. Bár az utóbbi meccseken nem szerepeltünk olyan jól, de bízom benne, hogy a saját formám, az nem fog visszaesni.

- Milyen formában hívja meg a szövetségi kapitány a labdarúgókat? Te hogy értesültél róla?

- Telefonon hívtak fel, valamint a klub részéről is tájékoztattak.


- Milyen jár ilyenkor a fejedben?

- Várom. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Korábban Elek Ákossal sokat beszélgettem arról, hogy hogyan mennek ott a dolgok, így félig külső szemlélőként láttam eddig az eseményeket. Most már résztvevőként is fogom, úgyhogy nagyon várom. Kíváncsi vagyok, milyen munka folyik, hiszen belülről azért más látni, mint kívülről. Most van adva a lehetőség, úgyhogy most kell élni vele. Azt gondolom meg kell ragadnom.

- Korai még arról beszélni, hogy esetleg a vb selejtező bővebb keretében is ott legyél?

- Igen. Nyílván ez a heti munkától is függ. Pont ezen van a hangsúly, hogy mindent megtegyek, és akkor tiszta lesz a lelkiismeretem is. Természetesen az a cél, hogy be tudjak kerülni a szűkebb keretbe.

- Könnyít az a helyzeteden, hogy többnyire jól ismert játékostársak közé érkezel?

Végül is, igen is, meg nem is. Elég sok játékost ismerek, ugye Ákos a csapattársam, őt nem kell bemutatni. Sok emberrel játszottam együtt korábban, akik szintén kerettagok lesznek, úgyhogy fogom ismerni a keret nagy részét. Akit nem személyesen ismerek, azokkal már találkoztam ellenfélként, nagyon idegen nem lesz a közeg.

- Édesapád hogyan fogadta a hírt?

- Ő is mondta, hogy meg kell ragadnom ezt a lehetőséget, úgyhogy ezen leszek.

Fotó: Baricsa Gábor (mlsz.hu)

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!