- Kezdjük Ugrai Rolanddal, talán az ő hogyléte felől érdeklődnek a DVTK hivatalos közösségi oldalain a legtöbben.

- Rolinak 20-30 perc játék után a medence körüli izmokban voltak komoly fájdalmai, ezért nagyon sok vizsgálaton esett át az elmúlt hetekben. Góckutatást végeztünk, és végre sikerült kiderítenünk, hogy mi okozza a fájdalmat. Sokszor az izomsérüléseknél nem csak helyi, lokális problémák lehetnek, hanem előfordulhat, hogy a szervezet más területén van egy gyulladás. Kiderült, hogy nála egy vírusfertőzés okozta a medence körüli izmokban visszatérő fájdalmat. Jelenleg antibiotikumos kezelést kap, a felügyeletünk alatt könnyített edzéseket végez, ha minden a terveink szerint alakul és teljesen panaszmentes lesz, akkor hamarosan csatlakozhat a csapathoz.


- Eperjesi Gábor egy edzésen sérült meg könnyebben, hogy áll a rehabilitációja?

- Gábor nagyon jól reagált a kezelésekre, hamar lement a duzzanat a bokájáról, már a végén járunk a rehabilitációnak. Minden feladatot maradéktalanul elvégzett, ez megkönnyítette a gyógyulását. Nincsenek panaszai, úgy döntöttünk, hogy a héten már elkezdheti a közös munkát a társakkal is.

- Szabó I Balázs is a maródiak listáján volt az elmúlt hetekben. Róla mit lehet tudni?

- Balázsnak is gyulladásos problémája volt. A combhajlító izmában jelentkezett fájdalom, miután az MRI, a röntgen és az ultrahang is negatív volt, ezért tovább kerestük az okot. Fogászati beavatkozásra volt szükség, amit egy szájsebész végzett el. Ezen a héten a varratot is eltávolítják, és ő is munkába tud állni.

- Dejan Karan fájdalmai nagyjából egy héttel ezelőtt kezdődtek. Milyen kezelésekre jár?

- Őt a gerincgyógyászati központba küldtük vizsgálatra, jelenleg a fájdalmait egy erős gyulladáscsökkentő infúziós kezeléssel igyekszünk enyhíteni. Ez a kezelés egy hétig tart. Minden nap be kell járnia a kórházba, ezt követően folyamatosan kell majd törzsizom-stabilizációs gyakorlatokat végeznie, hogy karban tartsa a hátizmait. Egyelőre nem tudjuk még, hogyan reagál a kezelésre, ez alkati kérdés, előfordulhat, hogy azonnal elkezdheti a munkát. Általában a sportolók jól szoktak erre a típusú kezelésre reagálni.

- Információim szerint Ternován Patrikra vár a legtöbb kihagyás. Annyit tudunk róla, hogy a háta fáj, de ha jól sejtem, akkor komolyabb problémáról van szó.

- Nála is derékfájdalmakról beszélhetünk, és nála is kipróbáltuk az infúziós kezelést Miskolcon. Sajnos neki egy olyan problémája van a csigolyái között, ami műtéti eljárást igényel. A kezeléssel egy fél évig tünetmentes lehetne, de ha nem stabilizálják az érintett részt, akkor újra jelentkezni fog a fájdalom. A műtét után a csontosodást meg kell várni, egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mennyi időt vesz igénybe, várhatóan több hónapot ki kell majd hagynia. Most a legfontosabb, hogy az operáció során minden rendben legyen, a rehabilitációról majd utána tudunk beszélni.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!