A Tychy elleni mérkőzés nem múlt el nyomtalanul a csapaton. Gőz Balázs ujja megsérült egy önfeláldozó blokkolás közben. A mérkőzést egy hosszabb ápolás után még be tudta fejezni, sőt a büntetőpárbajban gólt is szerzett, de a hazaérkezést követő vizsgálatok kiderítették, hogy válogatott hátvédünknek 2-3 hetet ki kell hagynia.

A keddi edzés tovább tizedelte csapatunkat. Peter Sakaris az utolsó gyakorlat közben, egy teljesen ártalmatlan szituációban, rosszul ütközött, és egy kisebb vállsérülést szenvedett. Az első vizsgálatok szerint rá is 2-3 hét kihagyás vár. Az edzéseket a sérülésektől függetlenül mindketten látogathatják, amelyen könnyített munkát végezhetnek.

Nem tagja a keretnek Sági Martin, aki a magyar U20-as válogatottal Svédországban szerepel.

További hír még a csapat háza tájáról, hogy a múlt hét folyamán leigazoltuk Aleksandr Zakirovot. Az orosz nemzetiségű kapus az U20-as csapathoz érkezett és az EBYSL-ben fog védeni. Emellett besegít a felnőtt csapat edzésein, és mint harmadik számú kapus a MOL Liga keretnek is tagja lesz, ahol sérülés esetén juthat szerephez.

A DVTK Jegesmedvék Zsolnára utazó kerete:*

Kapusok:

Adorján Attila #31
Kiss Bence #30

Védők:

Bernáth Milán #14
Cianfrini, Paul #4
Joe, Colin #27
Laczkó Ákos #16
Láda Balázs #17
Leppanen, Jarkko #39
Vojtkó Mátyás #54

Támadók:

Albert Tibor #24
Benedek Roland #15
Galanisz Nikandrosz #8
Hajós Roland #7
Karda Milán #9
Magosi Bálint #82
Miskolczi Márk #71
Pavuk Attila #12
Popovics Patrik #10
Ritó László #19
Szopos Ottó #23
Tóth Adrián #22

*A játékosok neve mellett szereplő mezszámok még nem a véglegesek, csak a felkészülési időszakban használják ezt a számozást.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!