A felkészülés első napjától kezdve Maikel López együttesével készült a korábban a PINKK csapatában, Adamecz Lillával közösen bajnoki címet szerző Győri Dorottya. Új játékosunk a pécsi éveket megelőzően a Messiah Egyetem international business szakának hallgatójaként is kosarazott, 17,1 pontot dobott és 8,9 lepattanót szedett meccsenként. A középiskolát is az Egyesült Államokban végezte, hasonlóan Szécsi Orsolyához.

- Nagyon örülök, hogy itt lehetek és tagja lehetek a csapatnak - mondta Győri Dorottya. -  Örültem a megkeresnek és mindent meg fogok tenni, hogy jó játékkal segítsem a Diósgyőrt. Nagyon jók az eddigi benyomásaim, alig várom már a bajnokság kezdetét.

- Győri Dóri az egyhetes próbajátékon bizonyította lelkesedését és eltökéltségét, olyan játékos képét mutatja, aki mindent megtesz az Aluinvent DVTK sikeréért a pályán és azon kívül is - tette hozzá Maikel López. - Mint azt több alkalommal említettem korábban is, rendkívül fontos, hogy az edzésmunkát és a mérkőzéseket komplex egészként kezelje mindenki. Csak mérkőzés-intenzitású edzések hozhatnak sikert a versenysorozatokban, így az öt-öt elleni játék kiemelt szerepet kap a napi munkánkban és Dóri remekül illeszkedik ebbe a koncepcióba.

Névjegy

Név: Győri Dorottya
Születési hely: Alphen aan den Rijn (Hollandia)
Születési idő: 1990. november 05.
Magasság: 189 cm
Poszt: erőcsatár

Az Aluinvent DVTK kerete:

Arad Zsófia
Adamecz Lilla
Bach Boglárka
Czank Tímea
Gorjanácz Ágnes
Győri Dorottya
Horváth Bernadett
Jovanović, Tina
Kalocsai Dorina
Rasheed Rita
Robertson-Warren, Cierra
Sikora Emőke
Szécsi Orsolya

Az első csapattal készülnek:

Kovács Luca
Schmidt Gréta
Vörösházi Jázmin

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!