A magyar válogatott több újonccal, és az U21-es csapat legjobbjaival készült Telkiben az előttük álló vb-selejtezőre. A felkészülést műfüves tesztmérkőzés zárta, melyen bizonyíthattak a fiatalok, és a teljes keret tapasztalatot szerzett a speciális borításon.

A fiatalok közül ezúttal a diósgyőri Bognár István, és az újpesti Kálnoki Kis Dávid ragadta meg a lehetőséget, mellettük ott lesz a válogatott keretben Kovács István is (Videoton FC).

Bernd Storck kiemelte: pályafutása során még soha nem dolgozott ilyen fiatal kerettel, egyben hangsúlyozta, hogy a válogatott megújulása a csapat hosszú távú érdeke.

– A folyamat már az Európa-bajnokság előtt elindult, a stratégiai célok, a hosszú távú fiatalítás miatt olyan játékosok helyére kellett fiatal labdarúgókat keresnem, mint Vanczák Vilmos vagy Leandro. Az Eb-t követően a csapat több meghatározó játékosa is lemondta a válogatottságot, és ugyan még feltétlenül számítok a rendkívül tapasztalt, de ezúttal sajnos sérült Gera Zoltán segítségére, a szemem előtt már a markáns fiatalítás lebeg. Ez a stratégiai szempont vezérelt a bő keret összehívásánál, majd a keretszűkítés során is. Az elmúlt két hét közös munkája a távlati céljainkat erősítette, és meggyőződésem, hogy ez az európai szinten is fiatal csapat – amely egyben pályafutásom legfiatalabb gárdája is – szolgálja leginkább a magyar futball hosszú távú érdekeit és céljait – tájékoztatta döntései hátteréről az mlsz.hu-t Bernd Storck.

A szövetségi kapitány az intenzív munkával, fizikai tesztekkel és felmérésekkel zajló összetartás után lejátszott tesztmérkőzést követően hirdette ki a keretét, melyhez a jelenlegi tervek szerint csatlakozhat még az U21-es válogatottból Vida Máté (Vasas) a csapat Liechtenstein elleni, szeptember 1-jén sorra kerülő Eb-selejtezője után.

A magyar válogatott kerete

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők:

Bese Barnabás (Le Havre)
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Guzmics Richárd (Wisla Kraków)
Kádár Tamás (Lech Poznan)
Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Korhut Mihály (DVSC)
Lang Ádám (Videoton FC)

Középpályások:

Bognár István (DVTK)
Elek Ákos (DVTK)
Kalmár Zsolt (RB Leipzig)
Kovács István (Videoton FC)
Kleinheisler László (Darmstadt)
Nagy Ádám (Bologna)

Támadók:

Böde Dániel (Ferencváros)
Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)
Németh Krisztián (al-Garafa)
Nikolics Nemanja (Legia Warszawa)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)
Stieber Zoltán (Kaiserslautern)
Szalai Ádám (Hoffenheim)

A keret a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőre készül, amelyet szeptember 6-án rendeznek Tórshavnban. Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyetlen olyan európai selejtezőcsoportjában szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van: az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz az ellenfelünk. A kilenc csoportból csak az első helyezettek jutnak ki a tornára, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

Forrás: mlsz.hu

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!