Elek Ákos és Oláh Bálint betegség, Dejan Karan, Halmai Ramon, Nemes Milán, Tamás Márk, Ternován Patrik és Ugrai Roland sérülés, Nikházi Márk eltiltás miatt nem állhatott Horváth Ferenc rendelkezésére.

OTP Bank Liga 8. forduló

Gyirmót FC - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Gyirmót, Alcufer Stadion. 2000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Kelemen Attila, Szert Balázs; Berke Balázs, Szilasi Szabolcs)
Gyirmót FC Győr: Sebők Zs. - Achim, Jancsó A. Bojović, Pérsinger - Novák Cs., Kiss M., Csiki - Sallói D., Filkor, Simon A. Vezetőedző: Urbányi István
Diósgyőri VTK: Rados - Lázár, Lipták, Mahalek - Eperjesi, Bognár I., Dausvili, Nono, Németh M. - Bacsa, Makrai. Vezetőedző: Horváth Ferenc


Csere: Csere: Mahalek helyett Kitl és Bacsa helyett Novothny a 63., Simon A. helyett Madarász a 71., Makrai helyett Griffiths a 77., Csiki helyett Paku a 85., Filkor helyett Szegi a 90+1. percben. 
Sárga lap: Bojovic a 66. percben.
Gólszerző: Sallói D. (1-0) a 74. percben.

Kulcspillanat

74. perc: Egy diósgyőri felszabadítást követően a játékvezetőről a gyirmóti csapathoz pattant a labda, Csiki beadását követően Simon András a kapu bal oldalába lőtt, 1-0

Urbányi István: - A mérkőzés elejétől uraltuk a meccset. A tízedik percben már nálunk lehetett volna az előny, akár egy-két góllal is. Minden győzelem óriási jelentőségű, első hazai győzelem, első hazai gól. Egységesek voltunk. A legutóbbi mérkőzéshez képest hét helyen volt változás a kezdőcsapatban, a védelem is stabilabb lett.

Horváth Ferenc: - Nem akarok mentségeket keresni sem a magam, sem a csapatom számára. Elvesztettünk egy olyan meccset, amit mindenféleképpen szerettünk volna megnyerni. Nem úgy mennek a dolgaink, ahogy szeretnénk, de annyi hozzátartozik az igazsághoz, hogy a szállodában Elek Ákos rosszul lett, a mérkőzés előtt pedig Oláh Bálintról kellett levenni a mezt, mert mind a ketten elkaptak valami vírust. A mérkőzés előtt kétszer kellett átrendezni a csapatot, ráadásul a héten is voltak sérültjeink, négy ballábas játékos hiányzott a csapatból. Még egyszer mondom, ez nem mentségkeresés, elvesztettük a mérkőzést, vállaljuk a felelősséget.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!