OTP Bank Liga 9. forduló

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry 1-1 (0-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 2950 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Berettyán Péter, Szalai Dániel; Vad II István, Molnár Attila).
DVTK: Rados - Lázár, Lipták, Tamás - Vela, Dausvili, Bognár I., Elek, Nemes - Makrai, Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Mezőkövesd: Dombó - Vági, Hudák, Szeles, Fótyik - Mevongou, Egerszegi - Molnár G., Bačelić-Grgić, Sós - Strestik. Vezetőedző: Pintér Attila.

 

Csere: Molnár helyett Devecseri a 44., Dausvili helyett Griffiths az 57., Egerszegi helyett Pauljevic a 73., Novothny helyett Bacsa a 83., Mevongou helyett Tóth B. a 90+2 percben.
Sárga lap: Vela a 15., Dausvil a 31., Bačelić-Grgić a 75., Mevongou a 79., Németh M. a 90. percben.
Piros lap: Sós a 38. percben, Strestik a lefújás után.
Gólszerző: Egerszegi (0-1) a 26., Novothny (1-1) a 68. percben.

Kulcspillanatok

26. perc: Vendégszögletet követően középen lefejelték a a lbdát a támadók, Egerszegi Tamás reagált a leggyorsabban, és közelről a hálóba lőtt, 0-1. A volt diósgyőri sportszerűen nem ünnepelte találatát.

38. perc: Büntetőt szeretett volna kapni Sós Bence, ezért feldobta magát. Bognár játékvezető felmutatta a második sárga, majd a piros lapot neki.

68. perc: Bognár adott be gyors támadás végén jobbról, középen Novothny érkezett jól, és a testéről a hálóba pattant a labda, 1-1.

A lefújást követően Strestik Marek is piros lapot kapott

Edzői nyilatkozatok

Horváth Ferenc: Egyenlő létszámban is tudtunk támadásokat vezetni, a kiállítás után pedig egyértelműen mi uraltuk a mérkőzést. Megpróbáltunk minél nagyobb nyomást gyakorolni az ellenfélre, ezért szerkezetet váltottuk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ha még egyet be tudunk lőni, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést is. Nem a mai mérkőzéssel van probléma, hanem az ezt megelőzőkkel. Ma mindenki megtett mindent a győzelemért, ilyen előfordul, hogy ennek ellenére nem sikerül, a szerencse sem állt mellénk. Nem változik meg az egyik pillanatról minden, viszont nagyon bízom benne, hogy apró lépésenként eljutunk arra a szintre, ahol lenni szeretnénk.
Pintér Attila: - Ez a mérkőzés sokkal jobb játékvezetést igényelt volna. Nagyon jól játszott a csapatom, 1-0-ra vezettünk, megvoltak a lehetőségeink, hogy rárúgjuk a másodikat is, sajnos nem sikerült. Emerhátrányba kerültünk, minden elismerésem a játékosoké, mindent megtettek azért, hogy ennek a kis városnak a csapata, megszerezze idegenben a győzelmet, sajnos nem sikerült. Egy pontot szereztünk, gratulálok a játékosaimnak.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!