- Több mint egy éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Lillafüredi Sport- és Kalandpark. Milyen évet zárt Miskolc legújabb, legszórakoztatóbb kalandparkja?

- Nagy várakozással és kíváncsisággal tekintettünk az első évünk elé, valami teljesen újat kívántunk megvalósítani és a köztudatban elültetni, hisz bár kalandpark az országban közel száz van, futballtematikus attrakciókkal színesített létesítmény csupán a miénk. Ennek alapján elmondható, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket, hisz a labdarúgás, mint olyan, bár a világ legnépszerűbb sportága, de kalandparki attrakcióelemként meglehetősen furcsán tud hatni. Azonban a nyár, és ezáltal az első főszezonunk elteltével elmondható, hogy a „pöttyös” még mindig a gyerekek kedvence, előszeretettel rugdosnak a műfüves pályán, vagy fejlesztgetik, csiszolgatják képességeiket a Rummenigge-focisuliban. Természetesen a focitematikájú játékaink mellett a klasszikus kalandparki elemek is részét képezik a repertoárunknak. Elmondható, hogy a magaslati- és gyermek kötélpálya, valamint a lézerharc a park zászlóvivője, két legnépszerűbb játékunkként tekintünk rájuk. Az év folyamán - ahogy egyre ismertebbek és elismertebbek lettünk - folyamatosan emelkedett a látogatószámunk, és a turizmus főszezonjában, nyáron is rengetegen választották a kalandparkot egynapos programjuknak, és látogattak el hozzánk.

- Folyamatosan attrakciókkal bővült a kalandpark. Jelenleg milyen szórakozásra van lehetősége a kikapcsolódásra vágyóknak?

- Bár még nagyon újak vagyunk, igyekszünk folyamatosan bővíteni a kínálatot, folyamatosan ötletünk a különböző fejlesztési lehetőségeken. Ennek köszönhetően adtuk át május elején a közel 160 méter hosszú óriás átcsúszó kötélpályánkat, amely nagyon hamar a közönség kedvencévé vált. Szintén jelentős fejlesztésnek nevezhető, bár konkrét építkezéssel nem járt, hogy az egyetlen egykori segway túránk helyett ma már öt különböző túra közül válogathatnak a kétkerekű masina új hívei és régi szerelmesei. Apró, ám jelentős fejlesztés, hogy kialakításra került egy újabb születésnapokra, meetingekre alkalmas helység, így már párhuzamosan több rendezvényt is tudunk fogadni. Azonban az elmúlt hetek legjelentősebb fejlesztése kétségkívül a múlt héten beindított hegyi roller túrák sorozata.

- Mit takar pontosan a hegyi roller? Hiszen a roller, mint olyan, a sík terepen is csak amolyan hobbi közlekedési eszköz.

- Ausztria és Szlovénia síterepein egy új és jellemző gondolat, hogy a téli síszezon után is valamilyen szórakozási lehetőséget biztosítsanak a kikapcsolódni vágyó turistáknak. Ennek köszönhetően született meg a hegyi rollerezés ötlete, és ennek a gondolatmenetnek a magyarországi leképezése a Libegővel közösen üzemeltetett hegyi roller pálya, és az azokon vezetett túrák. 

- El is érkeztünk ezzel a nyáron megnyílt Libegőhöz, mellyel szoros kapcsolatot ápol a Kalandpark. Milyen hatással volt ez az együttműködés a látogatottságra?

- Talán furcsán hangzik, amit mondok, de a mi kalandparkos csapatunk volt a legizgatottabb a Libegő nyitásakor, ugyanis nem tudtuk, hogy mire számítsunk, milyen hatással lesz a Kalandpark és Lillafüred életére egy ilyen volumenű fejlesztés. Közel fél évvel a Libegő nyitása után azt kell, hogy mondjam, hogy csak pozitív tapasztalatunk van az „új szomszédunkkal” kapcsolatban. Azt látnunk kell, hogy a kalandparkozás és a nálunk fellelhető egyedi szórakozás, az esetleges „adrenalin-vadászat” azért a fiatalabb generáció sajátja, egy nagymama-nagypapa páros nem fogja magát levetni a 12 méter magas ejtőgépről. Azonban libegőzni el fognak jönni, és ha már ott vannak, óhatatlanul velünk is találkoznak, ha csak egy pillanatra is, de végigpillantanak a Park kéthektáros területén, esetleg elfogyasztanak egy lángost a falatozónkban. És ezzel már el is ültettük a fejükben annak a gondolatnak a csíráját, hogy az unokáikkal térjenek vissza hozzánk, és töltsenek el nálunk egy élményekben dús napot.

- Milyen népszerűségnek örvend a Kalandpark, milyen tapasztalatok, vélemények érkeznek hozzátok?

- Szerencsére az esetek döntő többségében mosolygós gyerekekkel és boldog családokkal van tele a park. Nem ritka kép az, hogy egy délelőtt érkező családdal még a késő délutáni órákban is találkozunk, és egymásra köszönünk, hisz a Libegő nyitásával egy olyan komplex „szórakoztató völgyet” hoztunk létre, ahol bátran lehet számolni a teljes napos programmal egy család esetében. Természetesen van olyan, hogy egyes vendégeinknek valamilyen észrevétele, javaslata van a park életével és működésével kapcsolatban, de mint fiatal park, ezekre igyekszünk építő jellegű kritikaként tekinteni, és a saját épülésünkre használni.

- Várható további bővítés?

- Személyes véleményem, hogy egy ilyen hely sosincs kész. Itt nekünk tudni kell minden évben, minden szezonban valami olyat nyújtanunk a vendégeknek, amiért érdemes évről-évre visszalátogatnia hozzánk. Mint említettem, folyamatos az ötletelés, igyekszünk mindig megújulni és izgalmasak lenni az év minden időszakában.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!