Az Európa Kupa előző évi kiírásában a DVTK egészen a legjobb nyolcig jutott (ami valójában a legjobb négy, hiszen ezután az Euroliga legjobb kiesőivel egészítették ki a mezőnyt), tizenkét mérkőzésből összesen egyszer szenvedtek vereséget Maikel López tanítványai.

Idén viszont változtatott a FIBA a földrajzi alapon kialakított konferenciákon, így az Aluinvent DVTK három bivalyerős csapatot kapott csoporttársul.

Good Angels Košice

A kassai Good Angels a szlovák bajnokság cimvédője, több évnyi Euroliga-szereplés után döntöttek az Európa Kupa-indulás mellett. Számos ismert jelenlegi, vagy korábbi szlovák válogatott játékos mellett (Zuzana Žirkova, Lucia Kupčíková, Anna Jurčenková, Barbora Bálintová) négy külföldi játék‎osuk van. Romana Stehlíková cseh válogatott magasbedobó, Teja Oblak szlovén válogatott hátvéd, Rebecca Allen ausztrál válogatott bedobó, aki a női NBA-ben is játszott, miként az amerikai center, Vicki Baugh is.

A Good Angels a szlovák bajnokság és az Európa Kupa mellett a Balti Ligában is szerepel, ahol veretlenek. Hazájuk bajnokságában elsősorban a fiatalok szereplését helyezik előtérbe, ott négy győzelem mellett egy vereséget szenvedtek a Piešťanské Čajky ellen.

Olimpiakosz

A görög bajnokság címvédője, az Olimpiakosz hazacsábította a görög női kosárlabdázás legendáját Evanthia Maltsit, valamint másik két rutinos, Euroliga-tapasztalattal rendelkező görög válogatottat, Styliani Kaltsidout és Pelagia Papamichailt. A többi hazai játékosuk is felnőtt görög válogatott, akik a tavalyi Európa-bajnokságon a középdöntőben fejezték be szereplésüket.

Rajtuk kívül légiósokat is szerződtettek. A két legnagyobb név a WNBA-ben játszó amerikai center, Erlana Larkins és Lynetta Kizer (utóbbi bosnyák válogatott is). Szintén center poszton játszik az úgyszintén amerikai Lykendra Johnson, aki a görög bajnokság gólkirálynője volt tavaly. Magasbedobóként jut majd szóhoz a montenegrói válogatott Milica Jovanović, míg irányítónak a cseh válogatott Kateřina Bartoňovát szerződtették.

A tavalyi bajnokságot veretlenül nyerték. Két fordulót rendeztek eddig a görög bajnokságban idén, egy 59 pontos és egy 47 pontos győzelmet arattak.

Yakın Doğu Üniversitesi

A görögökhöz hasonlóan a török klub is nagybevásárlást hajtott végre a szezon előtt, rendkívül neves játékosokat szerződtetett. A török válogatott a tavalyi Európa-bajnokságon az 5. helyen végzett, három játékos szerepelt a tornán a YDUBDG jelenlegi keretéből. Mellettük számos légiós kap szerepet a csapatban. Center poszton az amerikai-montenegrói kettős állampolgár, a 198 centiméter magas Angelica Robinson és az amerikai-török állapolgár, 195 centiméter magas Quanitra Hollingworth játszik. Magasbedobóként a magyar válogatott Vajda Annát láthatjuk majd a pályán, bedobóként a szerb, olimpiai bronzérmes, korábban a PEAC-ban - Tina Jovanović mellett - játszó Nevena Jovanović, valamint a WNBA sztár, két éve Sopronban is megforduló Kayla McBride. Hátvéd pozícióban a svéd klasszis, Elin Eldebrink pattogtat, irányítóként pedig a Chicago Sky egyese, a néhány hónapot a Győrben is játszó Courtney Vandersloot vezeti a csapatot.

A török bajnokságban még csak egy mérkőzést rendeztek ebben az idényben, amin 4 ponttal kikaptak az Euroliga győzelemre hajtó Fenerbahçe csapatától.

Európa Kupa D-csoport

2016. október 26., szerda
18:00 Good Angels Košice - Aluinvent DVTK

2016. november 3., csütörtök
17:00 Aluinvent DVTK - Olimpiakosz

2016. november 10. csütörtök 
18:30 Aluinvent DVTK - Yakın Doğu Üniversitesi

2016. november 30., szerda
18:00 Aluinvent DVTK - Good Angels Košice

2016. december 8., csütörtök 
17:00 (közép-európai idő szerint: 18:00) Olimpiakosz - Aluinvent DVTK

2016. december 15., csütörtök
16:00 (közép-európai idő szerint: 18:00) Yakın Doğu Üniversitesi - Aluinvent DVTK

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!