OTP Bank Liga 14. forduló

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 2-3 (1-2)

Miskolc, Diósgyőri Stadion 8052 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt (ifj. Tóth Vencel, Georgiou Theodoros; Szőts Gergely, Molnár Attila).
DVTK: Rados - Lázár, Lipták, Jagodinskis - Vela, Dausvili, Elek, Nemes - Bognár I., Nono - Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Ramirez - Gera Z. - Lovrencsics, Nagy D., Hajnal - Djuricin, Busai.  Vezetőedző: Thomas Doll

Csere: Lovrencsics helyett Čukić a 64., Nagy D. helyett Radó a 70., Nono helyett Nikházi a 74., Dausvili helyett Bacsa és Hajnal helyett Hüsing a 81. percben.
Sárga lap: Lázár a 33., Novothny az 54., Ramirez az 55., Hajnal a 72., Nemes a 89., Lipták a 90+4. percben.
Gólszerző: Jagodinskis (0-1, öngól) a 19., Busai (0-2) a 30., Novothny (1-2) a 41., Nono (2-2) az 57., Nalepa (2-3) a 65. percben.

Kulcspillanatok

19. perc: Djuricin adott be jobbról, a labda megpattant Vitalijs Jagodinskis testén, és a tehetetlen Rados mellett a hálóba pattant, 0-1

30. perc:  Vendégszöglet után a kipattanót a tömegen keresztül lőtte kapura Dilaver, a felpattanó labdát  Busai Attila közelről tette a kapuba

41. perc:  Elek játszotta meg a labdát 3 védő között a bal oldalon, szép mozdulattal Nemesnek passzolt, aki Bognárhoz centerezett. Tőle Novothny Soma kapta az ötösön a labdát, tolt egyet rajta, majd a kapuba lőtt, 1-2

57. perc: Bognár passza után Nono Delgado Villar jobbról, a 16-os előterébel a jobb felső sarokba tekert, 2-2

65. perc: Hajnal bal oldali szöglete után Michal Nalepa érkezett pontosan, és a hosszú felső sarokba fejelt, 2-3

Edzői nyilatkozatok

Horváth Ferenc: - Két teljesen elkerülhető góllal kerültünk hátrányba: az első öngól volt, a másik egy megpattanő lövés után esett. Szerettünk volna szépen búcsúzni, ezt mutatja az is, hogy fel tudtunk állni. 2-2-nél mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, sajnos nem volt szerencsénk. Az FTC került előnybe, ami után egy óriási helyzetből még összejöhetett volna az egyenlítés, de nem sikerült. Az biztos, a fiúk mindent megtettek azért, hogy szép búcsú legyen, sajnos holnapra ebből csak annyi marad meg, hogy 3-2-re kikaptunk hazai pályán. Emiatt egyértelműen szomorú vagyok. Egy kis öröm az ürömben, hogy van tartása a csapatnak. Ha ezt kamatoztatni tudjuk, akkor a későbbiekben nem lesznek olyan problémáink, mint amilyenek jelen pillanatban vannak.
Thomas Doll: - A mindenki által várt harcias mérkőzést játszottunk. Lehetett érezni, hogy a diósgyőri csapat sokat akar mutatni a régi stadionban. Mi jól hajtottuk végre a feladatot, sokat birtokoltuk a labdát, a megfelelő időben szerezük a gólokat, és 2-0-ra vezettünk. 
Azonban az egész szezon során kisért minket, hogy sok gólt kapunk. Kétszer is labdát veszítettünk, amikor már tisztázni kellett volna, két ilyen elkerülhető góllal egyenlített ki a Diósgyőr csapata. Ezt követően volt a mérkőzésnek egy olyan szakasza, ahol nagyobb labdabirtoklásra lett volna szükség, mert a DVTK sorra ívelte be a labdát. 
Nagyon örülök, hogy a csapat jó úton halad, két-három héttel ezelőtt egy ilyen mérkőzést akár még le is adtunk volna az ellenfélnek. Ma hitt magában a csapat. 
Szeretném megdicsérni a diósgyőri szurkolókat, amiért támogatták csapatukat. A DVTK is megérdemelt volna egy pontot ezen a küzdelmes mérkőzésen, biztos vagyok benne, hogy feljebb fognak lépni a tabellán.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!