Magyar Kupa 7. forduló

STC Salgótarján - Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 400 néző. Játékvezető: Böcskei Balázs (Kovács II Gábor, Máyer Gábor).
STC: Fildan - Debreceni D., Benkő-Bíró, Híves, Kerényi - Obot, Lupták, Köböl, Major - Szőllősi - Lukács.  Vezetőedző: Vágó Attaila.
DVTK: Antal - Lázár, Lipták, Jagodinskis - Vela, Dausvili, Oláh B., Németh M. - Nikházi, Bognár I. - Bacsa. Vezetőedző: Horváth Ferenc.


Csere: Kerényi helyett Csóka a 46., Szőllősi helyett Romhányi az 55., Bacsa helyett Makrai az 58., Bognár I. helyett Nono és Debreceni D. helyett Mbengono a 69., Nikházi helyett Szabó I B. a 90+2. percben.
Sárga lap: Jagodinskis a 15., Köböl a 81., Csóka a 82., Híves a 90+2. pecben.
Gólszerző: Oláh B. (0-1) a 45. percben.

Kulcspillanat

45. perc: Vela ment el a jobb szélen, centerezésére Oláh érkezett középen, és az ötösön a védőjét megelőzve a hálóba pöckölte a labdát, 0-1.

Edzői nyilatkozatok

Vágó Attila: - Várható volt, hogy a DVTK jut tovább, éppen ezért azt kértem a játékosoktól, hogy mindent tegyenek meg a pályán, legyen tiszta a lelkiismeretük, és játsszunk úgy, hogy végig legyen esélyünk a továbbjutásra. Ez megtörtént, így ki lehet esni. Mindennél fontosabb, hogy ez a mentalitás maradjon meg, és akkor vasárnap a bajnoki pontok is jönni fognak.Igazságos az eredmény, ennyivel jobb volt a DVTK. Tudom, milyen Diósgyőrben edzőnek lenni, nagyon szurkolok a csapatnak, hogy a legutóbbi két fordulóban szerzett négy pont mellé újabb hármat szerezzenek a hétvégén a stadionbúcsúztató mérkőzésen. Gratulálok az ellenfélnek, de az én játékosaimat sem érheti semmilyen szemrehányás. 
Horváth Ferenc: Több góllal nyerhettük volna a mérkőzést, nagyon sok helyzetet hagytunk ki. Érződött, hogy múlt szombaton nehéz talajon játszottunk, nem voltak eléggé frissek a játékosok, illetve az is érződött, hogy szombaton egy nagyon fontos találkozó vár ránk. Pont annyit adtak magukból a játékosok, amennyire szükség volt, igaz ez kicsit rizikós volt. Örülök neki, hogy továbbjutottunk, és a legfontosabb, hogy senki nem sérült meg.

A DVTK a Magyar Kupában (2016/2017)

6. forduló

2016. szeptember 14., szerda
15:30 Eger SE - DVTK 1-3 (0-3)

A DVTK szereplése évről évre a Magyar (Népköztársasági) Kupában

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!