Az ország legkülönlegesebb futballtehetségeit keresi a Bozsik Bajnokok program - a kiválasztott fiatalok májusban egy gálameccsen, néhány felnőtt válogatott focistával kiegészülve mérkőznek majd meg egymással a Magyar Kupa-döntő napján. A Bozsik Bajnokok keleti válogatottjához Gera Zoltán, Nyilasi Tibor, Elek Ákos és Bognár István, nyugati válogatottjához pedig Juhász Roland, Király Gábor, Pádár Anita és Hajdú B. István csatlakozott csapatkapitányként - olvasható az mlsz.hu weboldalon.

A több hónapon keresztül zajló program az ifjú tehetségek felkutatásán és felkészítésén túl lehetőséget teremt arra, hogy az egész ország megismerje a fiatal generációk kiváló labdarúgóit, illetve betekintést kapjon a sportolók mindennapjaiba, a felkészülési időszak kihívásaiba, a mentori munkába és a csapatok összekovácsolódásába.

A most bejelentett program első fázisában az OTP Bank Bozsik-programban résztvevő koordinátoroké, pedagógusoké lesz a főszerep. November 15-től február végéig nevezhetik 10-14 éves sportolóikat a bozsikbajnokok.hu oldalon. A nevezési szakaszt követően márciusban zajlik a kiválasztás az MLSZ szakmai irányításával és a mentorok segítségével. A 18-18 kiválasztott gyerekből áll majd össze a nyugati és keleti csapat. A nyugati csapat kapitányai: Hajdú B. István, Király Gábor, Pádár Anita és Juhász Roland, a keleti csapatot pedig Nyilasi Tibor, Gera Zoltán, Bognár István és Elek Ákos vezetik.

A csapatkapitányoknak bőven lesz merítési lehetőségük, hiszen az OTP Bank Bozsik-program intézményi részében jelenleg 102 ezer fiatal focizik (közülük 25 ezer lány és 30 ezer óvodás).

A kiválasztást követően kerül majd sor a tavaszi szünetben az első közös edzésekre, a csapatok összeállítására, amit már a csapatkapitányok koordinálnak. A program fináléját május 31-én, a Magyar Kupa-döntő napján rendezik. A gyerekek - kiegészülve a csapatkapitányokkal - a Groupama Arénában mérhetik össze majd tudásukat a nézők előtt.