OTP Bank Liga 16. forduló

Diósgyőri VTK - Swietelsky Haladás 2-1 (0-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1033 néző. Játékvezető: Erdős József (Buzás Balázs, Medovarszki János; Farkas Ádám, Németh Ádám).
DVTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes - Vela, Dausvili, Elek - Nono, Bacsa - Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Haladás: Rózsa - Polgár, St. Wils, Hegedűs J., Bosnjak - Kovács L., Iszlai - Gaál, Rácz, Halmosi - Ars. Vezetőedző: Mészöly Géza.

Csere: Ars helyett Tóth M. az 58.. Dausvili helyett Bognár I. a 65., Bacsa helyett Ugrai a 78., Nono helyett Nikházi a 80., Rácz helyett Dombi G. a 82., Polgár helyett Schimmer a 89. percben.
Sárga lap: Halmosi a 63., Hegedűs a 73., Iszlai a 86., Elek és Novothny a 87. percben.
Gólszerző: Gaál (0-1) a 13., Lipták (1-1) a 67., Ugrai (2-1) a 90+2. percben

 

Kulcspillanatok

13. perc: A szabadrúgás után, jobbról keresztbe ívelt labdát Bosnjak fejelte vissza, Rados belepaskolt, azonban Gaál Bálint eszmélt legelőször, és néhány méterről a kapu hosszú oldalába lőtt, 0-1.

67. perc: Bognár szöglet jobbról, Elek belefejelt, de kijött a védőkről a labda, Lipták Zoltán jól helyzkedett, és 11 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 1-1.

90+2. perc: Eperjesi beadását Lipták csúsztatta Jagodinskisnak a labdát, aki letette Ugrai Rolandnak. A 4 hónap után visszatérő támadó kettőt tolt a labdán, közben balról középre húzott, majd a védők sűrűjében hét méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-1.

Edzői nyilatkozatok

Horváth Ferenc: - Jó mérkőzést játszottunk, mégha az első 20 percünk nem volt annyira jó. A kapott gól után orosz rulettet játszottunk, mert nagy erőket mozgósítottunk a fordítás érdekében, ami rendkívül kedvezett az igen-igen jól kontrázó Haladásnak.  A cserék is kockázatosak voltak, beállítottam azt a Bognárt, aki az elmúlt három hétben egyet edzett, és a slusszpoén Ugrai, aki nyolc hónap alatt edzett egy teljes hetet. De éreztem, hogy benne van egy ilyen villanás, azért kellett eddig várni, hogy legalább ennyit végig tudjon játszani. A csapat nagyon sok erőt mozgósított, kitett magáért, köszönöm, hogy ilyen futballt játszottak.
Mészöly Géza: - Lélektani előnybe kerültünk az első félidőben a gólunk után, majd ezt követően is jöttek a lehetőségek. Elsősorban Iszali lövése utáni kapufára gondolok, ami nagyon kellett volna ahhoz, hogy a nehéz helyzetben lévő Diósgyőrt még mélyebbre taszítsuk. Már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót a javunkra.
A második játékrészben kiegyenlített a feljavuló DVTK. A végén csak magunknak köszönhetjük, hogy még az egy pontot is elveszítettük, mindamellett, hogy a DVTK sokat tett a sikerért különösen a hajrában. Még vezetésünknél sok helyzetet, kontrát dolgoztunk ki. A DVTK-nak kellett a három pont, ezért kitámadtak, és a fellazuló védelemmel szemben meg is csináltuk, amit kellett, de nem tudtuk feltenni az i-re a pontot. És ahogy az lenni szokott, a futball büntetett, a hosszabbításban veszítettünk.