OTP Bank Liga 17. forduló

Diósgyőri VTK - Paksi FC 2-0 (0-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion 1769 néző. Játékvezető: Szőts Gergely (Ring György, Szalai Balázs; Vad II István, Németh Ádám).
DVTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes - Dausvili, Elek - Vela, Nono, Bacsa - Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
PFC: Kemenes - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J - Szakály D., Koltai, Bertus, Papp K., Kecskés T. - Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Csere: Bacsa helyett Bognár I. és Kecskés T. helyett Vernes a 63., Novothny helyett Ugrai a 77., Szakály D. helyett Jelena és Nono helyett Nikházi a 85. percben.
Sárga lap: Lipták a 65., Elek és Gévay a 66., Ugrai a 80., Koltai a 90+3. percben.
Gólszerző: Lipták (1-0) a 60., Ugrai (2-0) a 90+2. percben.

 

Kulcspillanatok

60. perc: Nono bal oldali szögletét az ötösön berobbanó Lipták Zoltán fejelte a rövid oldali kapufa mellett a hálóba, 1-0.

90+1. perc: Ugrai lábát húzták el a 16-oson belül, 11-es A sértett állt a labda mögé, első lövését Kemenes védte, a kipattanót Ugrai Roland két lépésről a hálóba passzolta, 2-0.

Edzői nyilatkozatok

Horváth Ferenc: - Nem volt jó mérkőzés, mert az elég nagy tét rányomta a bélyegét a találkozóra, mindkét csapatnak égetően szüksége volt a pontokra. A DVTK és a Paks is a biztonságos játékra törekedett, hasonló felfogással léptünk pályára. A második félidőben mindkét csapat dűlőre akarta vinni a mérkőzést, várható volt, hogy az első gól után megváltozik a játék képe, és így is történt. Örülök, hogy nem kaptunk gólt, ezúttal nem kellett az eredmény után futni. Végig koncentráltunk, tudtuk, hogy a Paks nem egy magas csapat, ezért készültünk a pontrúgásokra, ki szerettük volna használni a magassági fölényünket. Megérdemelten nyertünk.
Csertői Aurél: - Sajnos úgy néz ki, hogy a jó játék kevés, a mai meccsen akkor tudtunk volna nyerni, ha három gólt lövünk. Megvoltak a lehetőségeink, a 3-2-es és 4-2-es szituációkat pontosabban kell lejátszani. Helyenként jól fociztunk, sajnos ezért nem jár pont. Tudtuk, hogy a DVTK erős pontrúgások után, azonban elkövettük azt a hibát, hogy sokat szabálytalankodtunk.