A napi edzések mellett négy felkészülési mérkőzést játszott a DVTK Spanyolországban, a mérleg három győzelem és egy vereség.

- Szép volt, jó volt, de tíz nap után már elég volt - kezdte Nemes Milán. - Minden szempontból hasznosnak gondolom az edzőtábort, mert jó körülmények között, jó pályákon edzhettünk, valamint remek ellenfelek ellen mérhettük fel, hol járunk jelenleg. Akadt olyan mérkőzés, amikor a nagy terhelés miatt fáradtabbak voltunk, hiszen a meccs délelőttjén is edzettünk, amikor viszont frissebben léptünk pályára, az meglátszott a játékunkon is. Összességében minden mérkőzés hasznosnak bizonyult.

Nemes Milán betegség miatt több edzést és felkészülési mérkőzést kényszerült kihagyni az év elején, azonban az edzőtáborban nem mulasztott egyetlen napot sem.

- Számomra a legnagyobb pozitívumnak az számít, hogy a betegségem után teljes értékű munkát tudtam végezni, és úgy érzem, sikerült utolérnem a többieket - mondta a DVTK saját nevelésű balhátvédje.

- Mire visszatértünk Miskolcra, teljesen megújult az öltözőnk, örömmel láttuk, hogy mindenkinek kikerült a portréfotója a szekrényére. Sokkal színesebb lett a helység, nagyon tetszik - számolt be egy meglepetésről is.

Lőrincz Patrik, a 19. születésnapját nemrégiben ünneplő saját nevelésű balhátvéd először tartott az első csapattal a téli edzőtáborba.

- Örök élmény lesz számomra ez a tíz nap, amit a DVTK első csapatával az edzőtáborban töltöttem. Köszönöm a bizalmat! - nyilatkozta a mindenki által Mogyinak szólított fiatal. - Élveztem a munkát, mert nagyon jó körülmények között dolgoztunk füves pályákon, 14-15 fokban, többnyire napsütésben, az itthoni kemény fagyok, és a műfüves edzőpálya helyett.

- Sokkal nagyobb a tempó, és sokkal keményebbek az edzések - osztotta meg a tapasztalatait. A továbbiakról pedig így fogalmazott: - Igyekszem továbbra is úgy dolgozni, hogy megragadjak az első csapat keretében.

Ugrai Roland az ősz nagy részét kihagyta, amikor viszont pályára lépett, akkor négy alkalommal győzött, és mindössze egyszer kapott ki a DVTK, ő pedig két góllal járult hozzá a sikerekhez.

- Sok mérkőzést játszottunk, nem kérdéses, hogy mindenki megkapta a meccsterhelést - mondta el az edzőtáborról. -  Annak örülök a legjobban, hogy bármennyit játszottam, semmilyen fájdalmat nem éreztem a lábamban, amivel az előző évben sokat bajlódtam. Jó idő volt, kétszer betaláltam az ellenfeleknek is, jól éreztem magam Spanyolországban.

 

#DVTK #goal #UgraiRoland #testmatch @ugrairoli

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett videó,

Végezetül arra is rákérdeztünk, látta-e Horváth Ferenc táborzáró interjúját, amiben nagy nyomást tett a vállára azzal, hogy Magyarország legjobb játékosai közé sorolta.

- Igen, láttam. Bírom a nyomást, szeretem, ha van rajtam teher. Korábban még egyetlen edzőtől sem kaptam ilyen bizalmat, igazán jól esik.