A Schumi Dorottya vezette együttes szűk egy hónap múlva Szerbiában lép pályára Eb-selejtező elitkörben, a tétmeccsekre való felkészülés egyik fontos állomása az e heti, walesi túra. A házigazdák elleni első meccs első félidejében a magyar válogatott nagy fölényben játszott, és szünetre háromgólos előnyt szerzett. A 13. percben Vachter Fanni egy csel után, a jobbösszekötő helyéről, 16 méterről lőtt a kapuba (0-1), majd a 15. percben Dorner Dóra a 16-os vonalától lőtte ki a bal alsó sarkot (0-2). A 18. percben egy kis szöglet után Dorner fordult kapura, majd éles szögből a hálóba helyezett (0-3). A fordulás után, a 41. percben Nagy Vanessza szerzett labdát a 16-os vonalánál, majd Dornerhez passzolt, aki higgadtan a hálóba helyezett, megszerezve saját maga harmadik, a csapat negyedik találatát (0-4). 

A folytatásban kezdeményezőbbé vált a walesi válogatott, és a 62. percben, egy szöglet után megszerezte szépítő találatát (1-4). Az utolsó húsz percben ismét átvette az irányítást a magyar válogatott, de az eredmény már nem változott, 4-1-re nyertük meg a mérkőzést. 

- Nemcsak az eredménnyel, hanem a mutatott játékkal is elégedett vagyok, főleg az első félidei teljesítményünk volt kifejezetten jó - mondta a mérkőzést követően Schumi Dorottya. - Szép támadásokat vezettünk, a lányok megvalósították a kért taktikai elemeket, szöglet után, begyakorolt szituációból is sikerült betalálnunk. A második félidőben voltak kényszerű cseréink, és ekkor érezhető volt, hogy kevés mérkőzés van a lábakban, mert volt egy húsz perces kihagyásunk, amikor gólt szereztek a hazaiak. A végére kiegyenesedtünk, de az a célunk, hogy ezeket a kihagyásokat kiküszöböljük, és végig egyenletes teljesítményt nyújtsunk a tétmeccseken. 

Felkészülési mérkőzés

Wales-Magyarország 1-4 (0-3)

Magyarország: Virág Renáta Réka - Bódai Viktória (Horváth Emese, 41.), Fördős Beatrix, Kovács Laura, Csolti Réka - Vasas Lea, Kovács Eszter (André Antónia, 64.) - Pintye Vivien, Vachter Fanni, Dorner Dóra - Nagy Vanessza. Szövetségi edző: Schumi Dorottya

Csere: Bódai helyett Horváth E. a 41., Nagy helyett Papp az 58., Kovács helyett André a 64. percben.

Forrás és fotó: mlsz.hu