Mint közismert, az Andrássy úton zajló stadionépítés első fázisaként lebontották azt a létesítményt, amely 1939-től napjainkig megannyi sport- és egyéb esemény színhelyéül szolgált.

A bontást megelőző értékmentés keretében több olyan relikviát sikerült összegyűjteni, melyek fontos-érdekes-jellegzetes alapelemei voltak szeretett stadionunknak. Bizonyára másoknak is vannak különféle ereklyéik, amik a régi pályá(k)hoz kapcsolódnak, de a történetek, élményekről szóló beszámolók is érdekesek lehetnek.

 

Elbontották a Diósgyőri Stadiont. Kezdődhet az építkezés! #DVTK #diosgyoristadion #bontas #reconstruction

DVTK (@dvtkinstagram) által megosztott bejegyzés,


Szerencsére az utóbbi hónapokban többen is megosztották ezen emlékeiket az értékmentést felügyelő Herman Ottó Múzeummal. Ezúton is köszöjünk a lelkes felajánlóknak a klubalapító Vanger Vilmos eredeti portréját és több, már elhunyt DVTK játékos hagyatékát!

A Herman Ottó Múzeum továbbra is várja azok jelentkezését, akik rendelkeznek a Diósgyőri Stadion történetéhez kapcsolódó jeles eseményeket, személyeket vagy sztorikat megörökítő eredeti dokumentumokkal, fotókkal és tárgyakkal. 

A múzeum a jelentkezők által felajánlott emlékek válogatását követően azokat adományozás, letétbe helyezés, vagy digitalizálás útján szeretné a tervezett kiállításon bemutatni.

A jelentkezéseket telefonon vagy levélben a következő címre várja 2017. március 31-ig Nagy Attila, a Herman Ottó Múzeum munkatársa.

Herman Ottó Múzeum
3529 Miskolc, Görgey Artúr u. 28.
30/231-4333