Az első mérkőzés vezéráldozatokkal járt. Tóth Adrián egy önfeláldozó blokkolás következtében megsérült, rá nem számíthatott Doug Bradley vezetőedző. Mellette Magosi Bálint sem léphetett jégre eltiltás miatt.

Rosszul indult a mérkőzés, hamar hátrányba kerültünk. Egy blokkolt lövés szerencsésen pattan Shinkaruk elé, aki szólóban indulhatott meg, és a korong szerencsétlenül csúszott át Adorján lábai alatt. A harmad közepéig nyugodt mederben zajlott a mérkőzés, akkor viszont elszabadultak az indulatok. Adorjánt támadták az FTC játékosai, Láda Balázs védte meg. Ez volt a szikra, ezek után a szabálytalanságoké és a durvaságoké lett a főszerep, az egész mérkőzésen. Alig fél perccel később kettőre nőtt a hazai előny. Egy kombináció végén megint Shinkaruk volt eredményes.

A második harmadban még több szabálytalanságot és számos DVTK Jegesmedvék emberelőnyt láthattak a nézők. Egy emberelőnyünkből mégis a Ferencváros jött ki jobban. A kiállításból visszatérő Rafaj kapott egy kiugratást és nem hibázott. 3-0. Néhány perccel később megtört a jég és megszereztük első gólunkat. Egy emberelőnynél Sakaris kapott egy jó korongot és Sevela hóna alatt szépített.

A harmadik harmadban szinte felborult a pálya. Csapatunk folyamatosan támadott, de a mai este során átok ült a fiúkon és Sevela nagy napot fogott ki. Hiába támadtunk rengeteget, egyszerűen nem tudtunk betalálni. A kapuralövési arány 14-1 lett a harmad végére, de gólt nem sikerült szerezni. Így a második mérőzést is megnyerte a Ferencváros és 2-0-ra vezet a párharcban. Folytatás szombaton Miskolcon.

MOL Liga rájátszás, negyeddöntő 2. mérkőzés

Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

Budapest, Pesterzsébet. Játékvezető: Babic, Rencz, Kókai, Soós.
FTC:  Sevela (Soós) – Jabornik, Hietamaki, Rafaj, Dubek, Tendler – Schwindt, Erdély, Kiss, Sumi, Szappanos – Lengyel, Kovács, Farkas, Shinkaruk, Fliszár – Üveges, Németh, Hardi, Inglis, Papp. Edző: Greg Lindqvist.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Láda, Leppanen, Pavuk, Galanisz, Sági - Gőz, Vojtkó, Ritó, Hajós, Miskolczi - Tuominen, Joe, Toulmin, Johnston, Sakaris - Bernáth, Karda, Albert, Szopos, Popovics. Edző Doug Bradley.

1. harmad: 02:00: Shinkaruk 1-0
1. harmad: 12:23: Shinkaruk (Kovács, Hietamaki) 2-0
2. harmad: 24:34: Rafaj (Sumi, Jabornik) 3-0
2. harmad: 31:51: Sakaris (Joe) 3-1 emberelőnyből

Doug Bradley: - Hiába dolgoztunk ki rengeteg helyzetet, ma nem sikerült csak egyszer betalálnunk, miközben a Ferencváros a kevesebb lehetőségével jobban gazdálkodott. Javítanunk kell a játékunkon és jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt. 

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Ferencváros javára.

A negyeddőntő programja

1. mérkőzés

2017. február 14., kedd (Miskolc)
18:30 DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 4-5 (3-2, 0-2, 1-1)

2. mérkőzés

2017. február 16., csütörtök (Pesterzsébet)
18:00 Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék

3. mérkőzés

2017. február 18., szombat (Miskolc)
18:00 DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC

4. mérkőzés 

2017. február 20., hétfő (Pesterzsébet)
18:00 Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék

5. mérkőzés (amennyiben szükséges)

2017. február 22., szerda (Miskolc)
18:30 DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC

6. mérkőzés (amennyiben szükséges)

2017. február 24., péntek (Pesterzsébet)
18:00 Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék

7. mérkőzés (amennyiben szükséges)

2017. február 26. vasárnap (Miskolc)
18:00 DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC