OTP Bank Liga 20. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC - Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Mezőkövesd, 3825 néző. Játékvezető: Vad II István (Albert István, Berettyán Péter; Andó-Szabó Sándor, Urbán Eszter).
Mezőkövesd: Dombó - Farkas D., Hudák, Balogh B., Vági - Egerszegi, Pauljevic - Strestik, Šulek, Molnár G., - Veselinović. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes - Busai, Elek - Vela, Nono, Ugrai - Szarka. Vezetőedző: Horváth Ferenc.


Csere: Nono helyett Fülöp a 46., Pauljevic helyett Bačelić-Grgić az 56., Balogh B. helyett Szeles a 62., Vela helyett Makrai a 73., Šulek helyett Damčevski a 75. percben.
Sárga lap: Busai a 29., Egerszegi a 43., Bačelić-Grgić a 77., Makrai a 85. percben.
Piros lap: Ugrai a 36. percben.
Gólszerző: Balogh B. (1-0) a 37., Bačelić-Grgić (2-0) az 59., Molnár G. (3-0) a 81. percben.


Kulcspillanatok

36. perc: Második sárga lapja után piros lapot kapott Ugrai Roland

37. perc: Strestik jobb oldali szabadrúgását Balogh Béla 7 méterről a rövid oldali kapufa mellé fejelte, 1-0

59. perc: Hazai kontra, Molnár ment el a jobb szélen, a 16-os előterében Stipe Bačelić-Grgićhez passzolt, aki ziccerben nem hibázott, 2-0

81. perc: Egy bal oldali beadásra Molnár Gábor érkezett, és az ötösről a hálóba pörgetett, 3-0

Edzői értékelések

Szivics Tomiszláv: - Elsősorban a csapatomnak szeretnék gratulálni, mert nagyszerűen játszottak. Köszönöm a vezetők támogatását, az edzőtábort és az erősítéseket! Teljes mértékben megérdemeltük a győzelemet, ma jobbak voltunk, a gólok mellett ziccereket is kialakítottunk. Előnyben és emberelőnyben tudtuk, hogy a DVTK-nak ki kell támadni, ezért kinyílnak, csak a szabad területet kellett kihasználni. A piros-fehéreknek további sok sikert kívánok!

Horváth Ferenc: - Harminc perc alatt leromboltuk azt, amint a téli felkészülés alatt építgettünk önbizalomban, játékban. A kiállítás után teljesen más mérkőzést játszottunk, én küldtem ki támadni a játékosokat, mert a döntetlen sem  lett volna jó, ezt a részét vállalom a találkozónak. A félidőnben azt mondtam, nyerni lehet, voltak is lehetőségek, egészen másként alakult volna, ha sikerüt gólt lőni. Egy órán keresztül emberhátrányban játszottunk, mindent megtettünk még 2-0-nál is, hogy megnyerjük a mérkőzést.