A szurkolók közül sokan még a helyüket sem foglalták el a Tüskecsarnok teljesen megtelt lelátóján, amikor az eredményjelzőn már 1-0 állt a svédek javára, a középkezdés után ugyanis Richard Gynge azonnal bevette a magyarok kapuját. Elkelt a támogatás a drukkerektől, akik nem tagadták, amennyire szorítanak a mieinknek, annyira kíváncsiak a KHL-ben, a svéd elitligában játszó A csoportos ellenfélre.

A folytatásban Rich Chernomaz együttese is veszélyeztette a kaput, az első harmad derekán Kóger Dániel kapott remek korongot a jobb szélen, s lőtt, de Joachim Eriksson védett. Aztán Erdély Csanád, majd Magosi Bálint előtt adódott helyzet, de értékesíteni egyikük sem tudta. Persze mindeközben Hetényinek is akadt dolga, a szurkolók nem egyszer éltették is egy-egy védése után. A magyarok a gyors kapott gól ellenére a játékrészben abszolút partnerei voltak a svédeknek, az utolsó percben még akadt néhány ígéretes támadásuk, de az eredmény a szünet előtt nem változott.


Svéd helyzetekkel kezdődött a második harmad, a mi szempontunkból Hetényi-védésekkel. A nyomás alól kiszabadulva azonban két hatalmas helyzet is adódott a magyarok előtt, de mindkétszer jól őrizte kapuját Eriksson. Naná, hogy mindjárt megjött a közönség hangja.

Az újabb vesztünket egy eladott korong okozta: Galanisz Nikandrosz hiába csúszott be Daniel Brodin elé, már nem tudott menteni, így az ellenfél megszerezte második találatát is. A magyar válogatott ekkor kapust cserélt, de a svédek éppen olyan gyorsan felavatták Bálizs Bencét, ahogy a meccs elején Hetényit.

A küzdelemmel és az elszántsággal nem volt gond, a fiúk a gyorsan bekapott két gól után is hajtottak az első találatukért, de az csak nem akart összejönni.

 

A harmadik harmad kevesebb izgalmat hozott, mint az első kettő, egyik oldalon sem alakultak ki nagyobb gólszerzési lehetőségek. Az 53. percben azonban ismét a svédek voltak eredményesek, s bár a meccs vége felé a magyar csapat veszélyes támadásokat indított, a gól ezúttal elmaradt. Svédország 4-0-ra nyert.

A magyar csapat legjobbjának Reisz Áront választották, a svédektől az első találatot jegyző Richard Gynge érdemelte ki a különdíjat.

Forrás: jegkorongszovetseg.hu
Fotó: MTI és Mudra László

A folytatás pénteken Finnország ellen, majd 18-án Szlovénia ellen – erre a két összecsapásra is a Tüskecsarnokban kerül sor.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország - Svédország 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Tüskecsarnok, 2200 néző. Játékvezető: Gebei, Haszonits, Németh M., Soós D.
Magyarország: Hetényi Z. (Bálizs) - Gőz, Kiss D. - Sagert, Szirányi B. - Wehrs, Garát - Mestyán, Kovács B. Z. - Csányi, Galanisz, Magosi B. - Erdély, Bartalis, Hajós - Kóger D., Vas J., Bodó - Benk, Nagy K., Reisz. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Svédország: J. Eriksson - Fantenberg, Rundblad - Rosén, Holm - Burström, Aho - Martinsson, E. Larsson - Bergström (2), Zackrisson, Gynge 1 (1) - Omark, E. Pettersson 1 (1), A. Petersson - Lindholm 1, Everberg (1), Emanuelsson - Kempe, Brodin (1), Norman 1, Ejdsell. Szövetségi kapitány: Rikard Grönborg

A válogatott 33 fős kerete

Kapus: Bálizs Bence, Duschek Dávid, Hetényi Zoltán, Rajna Miklós

Védők: Garát Zsombor, Gőz Balázs, Kiss Dániel, Kovács Bronson Zoltán, Mestyán István, Orbán Attila, Pozsgai Tamás, Kalvin Sagert, Stipsicz Bence, Szirányi Bence, Vokla Roland, Kevin Wehrs

Csatárok: Bartalis István, Benk András, Chris Bodó, Csányi Karol, Keegan Dansereau, Erdély Csanád, Galanisz Nikandrosz, Galló Vilmos, Hajós Roland, Hári János, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Brance Orban, Andrew Sarauer, Sebők Balázs, Somogyi Balázs, Vas János

A magyar válogatott felkészülési mérkőzései:

Április 3., hétfő: Magyarország - Svédország: 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
Április 7., péntek, 19:00: Magyarország - Finnország
Április 11., kedd, 19:00: Szlovénia - Magyarország (Celje)
Április 18., kedd, 19:00: Magyarország - Szlovénia