Nagy magyar helyzettel kezdődött, Terbócs István kiállításával folytatódott az osztrákok elleni mérkőzés első fél perce a kijevi divízió I/A csoportos világbajnokságon. Az emberhátrány alatt nemcsak Rajna Miklósnak, de a kapuvasnak is védenie kellett az ellenfél próbálkozásainál.

A 4. percben, emberelőnyben a védelmünk látszólag nem vette komolyan Thomas Rafflt, aki a Konstantin Komarektől kapott pattogó korongot két védő mellett is elvitte, majd balról fellőtte a kapuba.

A magyar válasz sem váratott sokat magára: a 7. percben kettős emberelőnyben először Bartalis István előtt adódott nagy helyzet, ez még kimaradt, Erdély Csanád és Keegan Dansereau ellenben remekül játszott össze, előbbi jegyzi a gólpasszt, utóbbi a gólt, a korongot a balról a kapus mellett lőtte be a rövidbe.

Ezután meleg pillanatokat élt át az osztrák kapus, különösen Kevin Wehrs helyzeténél védett nagyot – kis szerencsével akár bepattanhatott volna róla a korong a hálóba. A játékrész folytatásában a magyarok uralták a jeget, a vetélytárs emberhátrányban sem tudta zavarba hozni a fiúkat. A harmad végén emberelőnybe került a csapat, de a lehetőséggel nem tudott élni, így maradt az 1-1.

A második harmadban inkább a mezőnyjáték érvényesült, nagyon helyzetet igazán egyik csapat sem tudott kialakítani. A legnagyobb a játékrész közepénél Szirányi Bence előtt adódott, ő azonban mellélőtte a korongot.

Ezután ismét a magyarok akarata érvényesült, többször is eljutottak az osztrák kapuig, de találatig nem jutottak. A szünet előtt Bartalis István lopott jó ütemben korongot, lövését azonban védte Bernhard Starkbaum. A játékrész tehát gól és nem mellesleg kiállítás nélkül zajlott le.

A harmadik harmadra az osztrákok sokkal energikusabban jöttek ki, mint amit addig láttunk tőlük a jégen. A 45. percben Andrew Sarauert kiállították,  s bár Rajna egymás után kétszer is nagyot védett, a harmadik próbálkozásra már nem ért oda, így Fabio Hofer ismét megszerezte a vezetést az ellenfélnek. A magyar csapatot kicsit megfogta a találat, ráadásul két perc múlva Szirányi is mehetett a büntetőpadra, ezt Dominik Heinrich használta ki, így Ausztria a 48. percben már 3-1-re vezetett.

A magyar csapat ezután sem tudott váltani, annak ellenére, hogy nagyon küzdött azért, hogy visszajöjjön a meccsbe. Talán ha Hári János belövi a helyzetét, akkor másképpen alakul a vége.

Rajna egyébként 56.45-nél elhagyta a kaput, az osztrákok onnan szinte csak védekeztek, de ezt a feladatukat remekül látták el, hiszen lövésig sem nagyon jutottak el a mieink. Erdély Csanád még megpróbálta betuszkolni az utolsó percekben a kapuba a korongot, de ez sem sikerült. Miután az osztrákok üres kapura nem találtak be, 3-1-re nyerték a találkozót.

A magyar csapat legjobbjának Stipsicz Bencét választották.

Jégkorong, Divízió I/A-világbajnokság, 2. forduló

Ausztria - Magyarország 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Kijev. V: Ansons (lett), Tufts, Bowles (mindkettő amerikai), Pardatscher (olasz)
Ausztria: Starkbaum - L. Viveiros, S. Ulmer - Heinrich 1, Schumnig (2) - Schlacher, Strong - Kirchschläger, Duller; Lebler, Hundertpfund, Ganahl - T. Raffl 1, Komarek (3), Hofer 1 - Haudum, Rauchenwald, Woger - M. Ulmer, Obrist, Spannring. Szövetségi kapitány: Roger Bader
Magyarország: Rajna - Sagert, Szirányi B. - Stipsicz, Wehrs – Gőz, Varga A. - Garát; Vas J., Hári J., Galló V. - Kóger D., Sarauer, Dansereau 1 - Erdély (1), Bartalis (1), Magosi B. - Benk, Nagy K., Csányi – Terbócs. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz

Gólok. 3:51: T. Raffl (Komarek - emberhátrány, 1-0). 6:23: Dansereau (Erdély - emberelőny, 1-1). 44:33: Hofer (Schumnig, Komarek - ee., 2-1). 47:21: Heinrich (Komarek, Schumnig - ee., 3-1)

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Kapusok: Starkbaum 96.6%, ill. Rajna 89.3%

Lövések: 28 (8, 9, 11) , ill. 29 (9, 12, 8)

Időkérés: -, ill. 57:26

Emberelőnyök: 4/2 (2/0, -, 2/2), ill. 4/1 (4/1, -, -)

Büntetéspercek: 8 (8, -, -), ill. 8 (4, -, 4)

Az IIHF divízió I/A csoportos kijevi világbajnokság programja (magyar idő szerint):

Április 22., szombat, 12:30: Ukrajna - Magyarország 3-5 (1-1, 2-1, 0-3)
Április 24., hétfő, 19:30: Ausztria - Magyarország 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)
Április 25., kedd, 16:00: Magyarország - Korea
Április 27., csütörtök, 16:00: Lengyelország - Magyarország
Április 28., péntek, 12:30: Magyarország - Kazahsztán

Forrás és fotó: jegkorongszovetseg.hu