OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőri VTK - Vasas FC 2-1 (1-0)

Mezőkövesd, 3656 néző. Játékvezető: Kassai Viktor (Albert István, Buzás Balázs; Pintér Csaba, Urbán Eszter).
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Mevoungou, Busai, Ugrai - Novothny, Szarka. Vezetőedző: Bódog Tamás.
Vasas: Nagy G. - Burmeister, Vaskó, Ristevski - Kleisz, James, Berecz, Hangya - Murka, Sağlık, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning.

Csere: Szarka helyett Makrai a 64., Kleisz helyett Kulcsár T. a 66., Ugrai helyett Fülöp a 72., Hangya helyett Gaál a 80., Sağlık helyett Ferenczi a 85., Vela helyett Tucsa a 87. percben.
Sárga lap: Karan a 25., James a 32., Szarka a 34., Vaskó a 42., Ristevski az 57., Burmeister a 76., Makrai a 90+4. percben.
Piros lap: Lipták a 74. percben.
Gólszerző: Szarka (1-0) a 6., Burmeister (1-1) a 71., Makrai (2-1) a 85. percben.

Kulcspillanatok

6. perc: Vela jobb oldali beadása kissé mélynek tűnt, de Szarka Ákos hatalmasat ugorva megelőzte Nagyot, és egy lépésről a jobb felső sarokba fejelt, 1-0

71. perc: Remili bal oldali szabadrúgását Vaskó visszfejelte, középen pedig Felix Burmeister stukkolta közelről a hálóba a labdát, 1-1

75. perc: Piros lapot kapott Lipták Zoltán egy szabadrúgás előtti lökdösődés miatt

85. perc: Makrai Gábor cselezett balról középre, majd 15 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot, 2-1

Edzői értékelések

Bódog Tamás: - Nehéz mérkőzés volt - ez sablon, de most tényleg nehéz volt. Amelyik csapat emberhátrányban tud győzni, annál a hozzáállást biztosan nem érheti kritika. Az első félidőben rá tudtuk erőltetni a játékunkat a Vasasra, ült, amit elterveztünk. Nekik mentünk, a gól mellett több helyzetet is kialakítottunk, ha bármelyiket gólra váltjuk, akkor egyszerűbb lett volna. A Vasas jó csapat, mindent megtettek, hogy megfordítsák az eredményt. Jöttek, támadtak, kiegyenlítettek. Ezt követően le a kalappal a csapat előtt, mert tíz emberrel is szenzációsan küzdöttek, és olyan mérkőzést tudtunk megnyerni, ami a végén már nem teljesen nekünk állt, ekkor a Vasas már igencsak ránk erőltette az akaratát. Rezgett a léc, de erős a csapat karaktere. Nem adtuk fel a támadási lehetőségeket, emberhátrányban is érkeztünk az ellenfél kapuja elé, és végül Makrai Gábor gyönyörű egyéni akcióból szenzációs gólt rúgott. Ez emberhátrányban parádés teljesítmény, a szív diadala volt, hogy a saját magunk javára tudtuk eldönteni a mérkőzést. Ha döntetlenre végzünk, akkor is azt mondanám, hogy le a kalappal a csapat előtt, mert akkor is megtettek volna mindent az egy pontért. Értékes három lett belőle, reméljük, folytatódik! Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen is ilyen sok szurkoló jön ki a mérkőzésre, és nem csak ezt a stadiont töltjük meg, hanem a debrecenit is - mondjuk az már keményebb. Ma is szükségük volt rájuk, fontos volt a támogatásuk, le a kalappal a szurkolók előtt, ők segítettek hozzá a győzelemhez. 
Michael Oenning: - Nagyjából az történt ezen a mérkőzésen, mint amire számítottam, a rendkívül intenzív találkozón mindkét csapat fogcsikorgatva harcolt minden méterért. Az első félidőben igen hamar elkerülhető gólt kaptunk, ami után nagy erőfeszítéseket kellett tennünk, hogy visszatérjünk a meccsbe, ez az egyenlítő góllal sikerült. Minden lehetőségünk megvolt a második találatra is, de a DVTK szerezte meg a győzelmet egy újabb elkerülhető góllal. A Diósgyőr megérdemelten nyert, gratulálok nekik! Átérzem a helyzetüket, nagyjából hasonló helyzetben vannak, mint mi voltunk az előző idényben. Fájó a vereség, de megrázzuk magunkat, és folytatjuk a munkát.