- Az építkezési folyamat megkezdése előtt folyamatos egyeztetés folyt, elképzeltünk egy stadiont, de két évvel ezelőtt talán sokan nem is hittek abban, hogy ma itt, az épülő stadion mellett állhatunk - mondta el Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. - Kiemelte, egy impozáns létesítmény készül, amely minden igényt kielégít majd, hiszen a DVTK és szurkolótábora megérdemli ezt a stadiont.


- A kivitelező szakemberei annak ellenére ütemterv szerint haladnak a munkával, hogy a saját maguk által meghatározott tervekhez képest kéthetes, "nem jelentős" csúszásban vannak, ez a kemény tél számlájára írható - tette hozzá Pintér Lajos, az építkezés felelős műszaki vezetője, főépítésze.


A bejáráson a város polgármestere tájékoztatást adott az MVSC pályáról is. Elmondta, hogy átgondolták a terveket, és végül arra jutottak, hogy nem egy újabb NB I.-es stadiont építenek, aminek rendkívül nagyok a fenntartási költségei, hanem egy alacsonyabb osztályú csapat szintjének megfelelő, körülbelül kétezer fő befogadására alkalmas stadiont szeretnének.