Ezt követően augusztus 25-én, 27-én és 29-én lesznek a mérkőzések. Richard Lintner a szlovákiai Tipsport Liga vezetője és Egri Gergely a Magyar Jégkorong Szövetség sportigazgatója a 4-4 csapat képviselőivel közösen bejelentette azt is, hogy a kupa negyeddöntői október 4-én és 11-én lesznek, az elődöntők november 14-én és 29-én. A döntő várható időpontjai pedig január 10-e és 17-e lehetnek.

Az alapszakaszban az egyik ország csapatai mérkőznek a másik ország mind a négy indulójával - olvasható a jegkorongblog.hu összefoglaló cikkében. Országon belüli mérkőzések a nemzetköziség jegyében nem lesznek. Érthetőbben: a két országot két csoportra osztják, de csoporton belül nem rendeznek meccseket az első szakaszban. Ez azt jelenti, hogy a Fehérvár AV19, a DVTK Jegesmedvék, a MAC Budapest és az UTE 4-4 mérkőzést játszik augusztus végén és szeptember elején a sorozatban. A magyar csapatok ellenfelei a HK Nitra, az MsHK Zilina, a HK Poprad és az HC Nové Zámky lesznek.

Minden csapat két mérkőzést játszik hazai pályán, kettőt idegenben. A 4 játéknap eredményeit összesítik, tehát a magyar és a szlovák csoportban is kialakul az alapszakasz végeredménye. Mindenki továbbjut, majd októbertől egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek. A magyar csoport 1. helyezettje a szlovák csoport 4.-jével kerül össze, a 2. a 3.-kal és így tovább, tehát négy magyar–szlovák párosítás lesz. A párok oda-vissza mérkőznek, a CHL-ben is alkalmazott szabály szerint döntik el a továbbjutás kérdését. Az elődöntőben és a döntőben is két mérkőzésen, összesítésben kell jobbnak lenni a másiknál.

A kupa lebonyolítása és szabályai még módosulhatnak, ha a csapatok úgy állapodnak meg, de az első egyeztetések után azt már elfogadták a résztvevők, hogy 2 pontot kap a győztes egy-egy mérkőzés után, de ha döntetlen lesz a rendes játékidő, akkor a másik fél is 1 ponttal gazdagodik. A hosszabbításban 3-3 ellen játszanak, ha akkor sincs döntés, akkor 5 büntető következik.

A magyar csapatok egymás ellen legfeljebb az elődöntőben találkozhatnak. A találkozón megfigyelőként már ott voltak a lengyel szövetség és néhány csapat képviselői is, akik szívesen csatlakoznánk akár már jövőre a kupához.

Forrás: jegkorongszovetseg.hu és jegkorongblog.hu