Válogatott védőnk az ukrajnai világbajnokságot követően egy kisebb pihenőt tartott, ezt követően kezdődtek meg a tárgyalások közte és klubunk között melynek végén örömmel jelenthetjük be, hogy a miskolci játékos további egy évre a DVTK Jegesmedvéket erősíti.

Mellette egy tehetséges támadó is a piros-fehéreknél folytatja. Köllő Roland csíkszeredai születésű játékos, de a jégkorong alapjait már Magyarországon sajátította el. Az utóbbi két évet Kanadában töltötte. Előző szezonjára egy csúnya sérülés vetett árnyékot, így visszatért Magyarországra és újult erővel várja a kihívásokat.

További hír, hogy Sági Martin távozott, és az Újpest csapatánál folytatja pályafutását.

- Magyarországon belül úgy gondolom a DVTK Jegesmedvéknél vannak a legjobb körülmények egy profi sportoló számára - mondta el Gőz Balázs. - Így meg sem fordult a fejemben, hogy az országban másik csapathoz igazoljak. Szeretem a csapattársaimat, a várost és a szurkolókat is, így nem is volt kérdés, hogy amennyiben itthon folytatom, akkor továbbra is DVTK-ban szerepeljek. Szerencsére mindig vannak új célok és kihívások, amelyek fenntartják a motivációt. A Visegrád Kupa egy nagy lehetőség, hogy tétmeccseken is összemérjük tudásunkat a legjobb szlovák csapatokkal, valamint idén szeretnénk már a Kontinentális Kupában is menni legalább egy kört. A legutóbbi próbálkozások során mindig csak kevés hiányzott, remélem, idén ott is tudunk lépni egy szintet. Ezen felül továbbra is szeretnénk a MOL Ligában is sikeresek lenni, és mivel a csapat java része együtt marad, szerintem erre idén is jó esélyünk lesz. Szerencsére az egész liga erősödik, újra izgalmas bajnokság elé nézünk, nagyon várom már az előttünk álló szezont. Nyáron Budapesten készülök egy személyi edzővel heti 5 napon keresztül, biztos vagyok benne, hogy kiváló fizikai állapotba kerülök a rajtra!

Névjegy

Név: Gőz Balázs
Születési idő: 1992.08.03.
Születési hely: Miskolc
Magasság: 181 centiméter
Súly: 86 kilogramm
Poszt: védő

Pályafutása

2017/2018 DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)
2016/2017 DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)
2015/2016 DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)
2014/2015 Miskolci Jegesmedvék (MOL Liga)
2013/2014 Morzine-Avoriaz (Francia első osztály)
2012/2013 Miskolci Jegesmedvék (MOL Liga)
2011/2012 Helena Bighorns (AWHL)
2010/2011 Miskolci Jegesmedvék (MOL Liga)
2009/2010 Pittsburgh Jr. Penguins (CSHL)
2009/2010 Quad City Jr. Flames (CSHL)
2008/2009 Miskolci Jegesmedvék (MOL Liga)
2007/2008 Miskolci Jegesmedvék (U18)

Köllő Roland

- Üdvözlünk a DVTK Jegesmedvéknél! Kérlek, néhány szóban mutasd be magad szurkolóinknak!

- Köszönöm! Boldog vagyok, hogy itt lehetek. A Budapest Starsnál kezdtem el jégkorongozni, ahol kiváló edzők kezei alatt tanultam meg a jégkorong alapjait. Közülük is Dima bácsit tudom kiemelni, neki köszönhetem majdnem minden tudásomat, gondolok itt a koritechnikától kezdve, az alázatos, kemény munkáig mindenre. Nem én voltam a korosztályom legtehetségesebb játékosa, de a szapporói csodát látva elhatároztam, hogy én is magyar válogatott jégkorongozó szeretnék lenni. Ezt követően sokkal többet kezdtem el egyedül is edzeni és dolgozni, és talán ennek köszönhetően lettem a csapataimban is egyre meghatározóbb játékos és bemutatkozhattam a korosztályos válogatottakban is. Sajnos ebben az időszakban ki kellett hagynom egy teljes szezont, de akkor is minden nap az motivált, hogy újra jégkorongozhassak. A következő évben végig az EBYSL-ben szerepeltünk a Vasas csapatával. A szezon után leérettségiztem és kaptam egy lehetőséget, hogy kipróbáljam magam Kanadában. A GMHL-ben játszottam, de sajnos egy olyan csapatba kerültem, ahol a keret java része inkább foglalkozott azzal, hogy a saját statisztikáját javítsa, mintsem a csapat sikeres legyen. A tavalyi évben új csapathoz kerültem, de egy sérülés meggátolt abban, hogy jó szezont tudjak magam mögött. Ezért úgy döntöttem hazatérek, és mindenképpen egy olyan csapatot kerestem, ahol a csapat eredményessége a legfontosabb. Tőlem elsősorban fizikai játékra számíthatnak a szurkolók. Úgy gondolom a védekezésben, letámadásban, ütközésekben, blokkolásokban és sebességben fog ez leginkább látszani. Nap mint nap azon fogok dolgozni, hogy ezek minél tökéletesebben menjenek és javítsak a hibáimon. Remélem sikerült majd meghálálnom a bizalmat.

- Miért a DVTK Jegesmedvéket választottad?

- Szerettem volna olyan helyre elkerülni, ahol a lehető legtöbbet tudok fejlődni a játék minden terén, és úgy gondolom, hogy erre a DVTK-nál van a legjobb lehetőségem. A döntő meccseiből pedig azt láttam, hogy egy egységként, önzetlenül játszott végig a győzelemért a csapat, remek hangulatban egy fantasztikus szurkolótábor előtt. Az itt tapasztalt mentalitás számomra egy fontos szempont volt, hiszen ez sokat segíthet a fejlődésben. Szeretném kiharcolni a helyemet, hogy a lehető legtöbb mindenben segíthessem a csapatot győzelmekhez.

Névjegy

Név: Köllő Roland
Születési idő: 1996.07.30.
Születési hely: Csíkszereda
Magasság: 193 centiméter
Súly: 88 kilogramm
Poszt: csatár

Pályafutása

2017/2018 DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)
2016/2017 Northumberland Stars (GMHL)
2015/2016 Colborne Chiefs (GMHL)
2014/2015 Vasas U20 (EBYSL)
2012/2013 UTE-Vasas (U18)
2011/2012 Budapest Stars (U18)
2010/2011 Budapest Stars (U18)