Azt már korábban tudni lehetett, hogy a negyven fős mezőnyt területi alapon két konferenciába osztották, az Aluinvent DVTK a 2. Konferenciába került, azaz idén nyugat- és délnyugat-európai ellenfelek várnak a csapatra.

Az Aluinvent DVTK idén az F csoportba került, ahol a német Rutronik Stars Keltern, a - három évvel ez előttről már ismert - Carolo Basket és a PEAC Pécs ellen kell kivívnia  a továbbjutást. 

Női Kosárlabda Európa Kupa 2017/2018

Group F W/L P
1 [DVTK] Aluinvent DVTK 0/0 0
2 [KELT] Rutronik Stars Keltern 0/0 0
3 [PEAC] PEAC Pécs 0/0 0
4 [CARO] Carolo Basket 0/0 0

Az első három fordulóban hazai pályán játszunk majd az Európa Kupában.

Carolo Basket

Első ellenfelünk a francia csapat lesz október 11-én, szerdán 18 óra 30 perctől. Ellenfelünk a tavalyi szezonban a francia bajnokság alapszakaszában a második helyen zárt 17 győzelemmel és öt vereséggel, a rájátszásban azonban nem sikerült a dobogóra kapaszkodniuk, végül a negyedik helyen zártak. Csapatukban játszik egy friss EB ezüstérmes Kadidia Minte és a Minnestoa Lynxs WNBA bajnok csapatából szerződtetik Renne Montgomerryt, illetve ismert név a svéd bedobó Kallis Loyd A tavalyi Európa Kupában 6 győzelemmel vereség nélkül zárták a csoportkört, de a legjobb 16 között búcsúztatta őket a szlovák Good Angels Kosice.

Rutronik Stars Keltern

A német Keltern második lett a bajnokságában a Wasserburg mögött. Az Európa Kupában ők is továbbjutottak a csoportkörből, de a későbbi győztes, korábbi csoportellenfelünk, a török Yakin Dogú kettős győzelemmel jutott tovább ellenük. A keretükben a Phoenix Mercury játékosa, Shaquilla Nunn a legnagyobb név, de lesz közöttük ismerős is, a korábban a DVTK-ban is játszó Romina Ciappina személyében.

PEAC Pécs

A PEAC Pécs új edzőpárossal kezdi a következő szezont. A spanyol vezetőedzőt egy macedón fiatalember segíti majd. Keretükben négy légiós van, az előző esztendőben is fekete-fehérben játszó irányító Sanja Mandic, az amerikai hátvéd Briana Roberson, a nigériai center Sarah Imohbiov és a szerb Maja Vucurovic. Megtartották a magyar válogatottjaikat, az EB résztvevő Raksányi Krisztinát és Licskai Zsófiát és sikerült maradásra bírniuk Juhász Dorkát is.