Az Aluinvent DVTK idén az F csoportba került, ahol a német Rutronik Stars Keltern, a francia Carolo Basket és a PEAC Pécs ellen kell kivívnia a továbbjutást. A csoportokból az első két helyezett automatikusan továbbjut. Az induló 40 csapatot előzetesen két konferenciába sorolták, ahol öt-öt csoportban zajlanak majd a küzdelmek. Mindkét konferenciából a két legjobb csoportharmadik is továbbléphet.

- Milyen ellenfelekkel került össze a DVTK?

- Ebben a pillanatban még nem tudhatjuk teljesen biztosan, melyik csapat milyen erőt fog képviselni, ezért várjunk még az esélylatolgatással kicsit. Az biztosnak tűnik, hogy a csoportunkban a franciák a favoritok, tapasztalt, jó csapatuk van. A realitás jelenleg az, hogy a németekkel és a pécsiekkel fogunk harcolni a csoport második helyéért. Az a legfontosabb, hogy olyan csoportba kerültünk, ahonnan van esélyünk továbbjutni.

- Ezek szerint kaphattunk volna nehezebb ellenfeleket is?

- Igen, lehetett volna rosszabb, de biztosan lehetet volna jobb is. Bár - még egyszer mondom - jelenleg kevés információnk van a francia csapatról, szerintem sok változás ott már nem lesz. A németekről is be kell még gyűjtenünk információt. A Péccsel nem lesz ilyen problémánk.

- Azt már tudjuk, hogy az első három mérkőzésen hazai pályán fogadjuk az ellenfeleket. Jelenthet ez bármilyen előnyt a továbbjutás szempontjából?

- Nagyon fontos, hogy hol játszunk. Nem kell annyit utazni, és támogat minket a fantasztikus közönségünk, ez mindenképpen előny. Bízom benne, hogy a drukkerek buzdítása mellett a hazai meccseinken jó eredményt sikerül majd elérnünk.

A csapatok honlapján található információk alapján ellenfeleink kerete a következő:

Rutronik Stars Keltern

Irányítók: Amber Orrange, Stina Barnert,
Hátvédek - bedobók: Jasmine Thomas, Carmen Miloglav, Leonie Elbert, Linn Schüler, Romina Ciappina, Mailis Pokk
Erőcsatárok - centerek: Marina Markovic, Katharina Fikiel, Katarina Vuckovic, Schaquilla Nunn

Flammes Carolo Basket

Irányítók: Amel Bouderra, Marie-Eve Paget
Hátvédek - bedobók: Sara Chevaugeon, Kalis Loyd, Kadidia Minte, Renee Montgomery
Erőcsatárok - centerek: Valeriya Berezhynska, Alicia Devaughn, Ana-Maria Filip, Ninda Meïté

PEAC Pécs

Irányítók: Sanja Mandic, Szűcs Réka, Tenyér Zsófia
Hátvédek: Raksányi Krisztina, Briana Roberson, Szeitl Vanessza, Szűcs Lilla, Sellei Dalma
Bedobók - erőcsatárok: Maja Vucurovic, Juhász Dorka, Licskai Zsófia
Centerek: Sarah Imovbioh, Demeter Nóra