Miután a Mezőkövesd a 2. fordulóban szintén hazai pályán játszik, valamint korábban már jelezte, hogy pályája nem bírja el a havi négy mérkőzéssel járó terhelést, a DVTK felvette a kapcsolatot a Balmazújvárossal, de a klub a legnagyobb sajnálatunkra hasonló okra hivatkozott, így a Balmazújvárosi Stadionban sem tudjuk a Honvédot fogadni.

Mint ismert, szurkolóink számára könnyen elérhető távolságban nem maradt több megfelelő helyszín, hiszen a Nyíregyházi Stadion továbbra sem alkalmas OTP Bank Liga mérkőzés rendezésére.

A DVTK az elmúlt hetekben egyeztetett a szegedi, a gyulai, a szolnoki, a békéscsabai, a paksi és a dunaújvárosi stadionok üzemeltetőivel is. Sajnálatos módon azonban vagy a létesítmény foglaltsága, vagy a stadion és a pálya minősége vagy a pálya túlterheltsége, és állapotának romlása miatt elutasító választ kaptunk.

A fent felsorolt okok miatt a DVTK és a Budapest Honvéd felcserélheti a pályaválasztói jogot, így az OTP Bank Liga 2. fordulójában (2017. július 22-én, szombaton 18 órától) a Bozsik Stadionban léphetnek pályára a csapatok.

A két klub jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságának jóváhagyására vár.

Amennyiben a szövetség hivatalosan is megerősíti a változást, akkor a 13. fordulóban a DVTK lesz a pályaválasztó a két csapat egymás elleni mérkőzésén. Ez egyben azt is jelenti, hogy bár a DVTK négy idegenbeli mérkőzéssel kezdi az évet, a 11. és a 15. forduló között zsinórban ötször pályaválasztóként futhat ki a gyepre.