- Véget ért a DVTK női labdarúgó csapata számára az egy hetes balatoni edzőtáborozás. Három felkészülési mérkőzést is győzelemmel vívott meg a csapat, hogyan értékelnéd összességében az edzőtábort?

- Nagyon jól sikerült a csapat számára a mögöttünk hagyott hét nap. Eddig sem volt rossz a csapategység, de úgy gondolom, ez alatt a hét nap alatt igazi csapattá érett a társaság. Mindenki tud a másikért küzdeni, és biztos vagyok benne, hogy pályán kívül és belül is nagyon egységes csapat leszünk az előttünk álló bajnokságban.

A felkészülési mérkőzések mind játékban, mind eredményben nagyon jól sikerültek. Minden találkozó fontos számunkra, így külön öröm, hogy sikerült mind a három meccset megnyernünk az edzőtábor alatt. De nem csak az eredmények, a mutatott játék is nagy bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

- Hogyan nézett ki a csapat mögött hagyott egy hét, mivel volt másabb a felkészülés ezen szakasza?

- Mindenképpen pozitívum, hogy sikerült az elmúlt napokat együtt tölteni-e a csapatnak, ami amint említettem a csapategységnek is rendkívül jót tett.  Vasárnap, útban az edzőtábor felé megálltunk, játszottunk egy edzőmérkőzést a Kóka ellen, amelyet sikerült győzelemmel abszolválni, így pozitív hangulatban érkezett meg a csapat a végleges szállásra. A lányok számára reggel nyolc órakor kezdődött a nap, a reggeli után hétfőn, szerdán és pénteken napi két edzés szerepelt a programban – délelőtt labdával, délután erősítés. Kedden és csütörtökön játszottuk le a másik két edzőmérkőzést, szombaton pedig a tizedik alkalommal megrendezett Nyári Jótékonysági Kupán szerepeltünk Balatonfüreden. Egy nagyon jó hangulatú tornán, barátságos közegben a Down-szindrómával élők csapatával játszottak a lányok jótékonysági mérkőzést, és kölcsönösen sikerült egymásnak óriási örömet szerezni a délután folyamán.

Természetesen a Balaton adta lehetőségeket kihasználva minden délután, a csendes pihenőt követően egy húsz percet kötelező jelleggel a vízben töltöttek a lányok, elősegítve ezzel a regenerációt. Tartottunk a vízben taktikai jellegű edzéseket. Volt, hogy a hínárosba vezettük a csapatot, hogy megismerjük a játékosok karakterét, ki mennyire ellenálló, ki hogyan tudja legyőzni a félelmeit. Esténként voltak közös megbeszélések, csapatépítő játékokat tartottunk, így azt gondolom, kihoztuk az edzőtáborból a maximumot.     

- A felkészülési mérkőzések sorát rögtön a tavalyi bajnok MTK-val kezdték a lányok. Nem véletlenül, hiszen a cél az volt, hogy fel tudja mérni a stáb, hol is tart az adott pillanatban a csapat. A 2-2-es döntetlenből lehet-e és tud építkezni az együttes?

- Egy jó mérkőzést sikerült játszanunk az MTK-val. A 2-2-es döntetlen mindenképpen javuló tendenciát mutat, hiszen ez volt a harmadik mérkőzésünk a magyar női mezőny egyik legerősebb csapatával, amelyen most már sikerült döntetlent elérni – az első mérkőzésen 5-0-ra, a második találkozón 4-0-ra kapott ki a DVTK.  Azt a következtetést levonhattuk a találkozóból, hogy leszünk annyira jó csapat, mint az MTK. Az NB I.-ben úgy gondolom bárkivel fel tudjuk majd venni a versenyt. Igaz, a Ferencváros ki fog emelkedni a mezőnyből, de a többiekkel egyenrangú ellenfelek leszünk.

- Túl van a DVTK női csapata a nyári felkészülés felén. Hogyan áll az együttes?

- Azt a munkát, amit előzetesen elterveztünk, maximálisan sikerült eddig végrehajtani. A felkészülési mérkőzéseken elért eredmények, és a mutatott játék pozitív. Nincs okunk panaszra, ám előttünk áll még nagyon fontos három hét a bajnokság kezdetéig, amit ugyanilyen céltudatosan, fegyelmezetten és keményen kell végig dolgozni ahhoz, hogy az első tétmérkőzésen a Ferencváros ellen meglepetést tudjunk okozni.

A DVTK női csapatának felkészülési programja

2017. július 3., hétfő

16:00 Felkészülés kezdete

2017. július 15., szombat (Helyszín: Hatvan)
15:00 MTK - DVTK 2-2 (1-1)

2017 július 23., vasárnap
13:00 Kóka KSK - DVTK 1-4 (0-3)

2017. július 23, vasárnap - 2017. július 29., szombat
Edzőtábor Révfülöpön

2017. július 25., kedd (Helyszín: Balatonakali)
11:00 DVTK - Kelen-Budaörs 8-0 (4-0)

2017. július 27., csütörtök (Helyszín: Alsóörs)
11:00 DVTK - Győri ETO 2-1 (2-0)

2017. augusztus 4., péntek
19:00 Nyíregyháza - DVTK

2017. augusztus 12., szombat
Cigánd U15 fiú - DVTK