OTP Bank Liga 6. forduló

Újpest FC - Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Vad II István (Albert István, Berettyán Péter; Berke Balázs, Szabó Zsolt).
ÚFC: Pajović - Szűcs K., Bojović, Litauszki, Mohl - Pauljević, Diallo, Widecker, Zsótér - Novothny, Nagy D. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.
DVTK: Antal - Nagy T., Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai, Kocsis, Óvári - Makrai, Ugrai. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Nagy D. helyett Tischler az 56., Makrai helyett Szarka a 63., Novothny helyett Angelov és Pauljević helyett Simon K. az 70., Kocsis helyett Oláh B. a 78., Karan a 79., Ugrai helyett Nono a 83. percben.
Sárga lap: Novothny a 36., Nagy D. a 40., Vela a 43., Zsótér a 63., Kocsis a 75., Karan a 79., Angelov a 90+4. percben.
Piros lap: Szarka a 90. percben,
Gólszerző: Makrai (0-1) a 12., Angelov (1-1) a 81. percben.


Kulcspillanatok

12. perc: Bojović és Pajović egymásra várt egy hosszan előrevágott labdánál,  Makrai Gábor köszönte szépen, és 25 méterről estében az üres kapuba rúgta a labdát, 0-1

81. perc: Simon K. jobbról középre tette a labdát három lesen álló társa irányába, ami még visszajött, de Windecker fejjel a szintén lesen álló Viktor Angelovnak tette, aki az üres kapuba fejelt, 1-1

90. perc: Nono szabadrúgásába belelépett Diallo, azonban Vad II játékvezető továbbot intett. Amikor viszont ezt szóvá tette Szarka Ákos, egyból sípolt, és felmutatta a piros lapot

Értékelések

Nebojša Vignjević: - A mérkőzés előtt is tudtuk, hogy jó ellenféllel találkozunk, a DVTK harcosan futballozik, keresik a testi kontaktust. Éppen erről beszéltünk, hogy ne az ő játékukat játsszuk.
Ennek ellenére a játékosaim belementek a harcba főleg a pálya közepén, ezért nem tudtunk a játékunkra koncentrálni. A sokkoló gól után nehéz volt, nem tudtuk a saját játékunkat játszani. A DVTK nagyon jól védekezik, nehéz helyzetet is kialakítani ellenük. Különösen ma voltak gondjaink, mert nem voltak jó megmozdulásaink, lassan járattuk a labdát, és nem tudtunk elég helyzetet kialakítani. Az egy-egy reális eredménynek tekinthető a mai teljesítményünk alapján, a problémát főleg az jelentette, hogy inkább szívből, mint ésszel játszottak ma. Nem vagyunk boldogok, a végén ellenfelünknek még két helyzetet is kialakított. Gratulálok a kollégámnak, jó teljesítményt nyújtott a DVTK, és a játékosaimnak is, mert mindent megtettek.
Bódog Tamás: - A csapatom jól játszott, jobbak voltunk, két pontot elajándékoztunk. Maga a mérkőzés rendben volt, azt nem tudom, maga az Újpest egyenlítő gólja hogy esett pontosan, les volt-e vagy nem. Mindenki hibázhat, előtte le kellett volna zárni ezt a találkozót. A hozzáállás megvolt, a helyzetek megvoltak, ennek oka további elemzést kíván. Idegenben, nézők nélkül jó eredmény az Újpest ellen a döntetlen, mert ők is erős csapat, látni lehetett, hogy képesek a megújulásra.