Ligakupa elődöntő, második mérkőzés

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 1-1 (1-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion 2871 néző. Játékvezető: Németh Ádám (Tóth II Vencel, Király Krisztián; Becséri Dániel, Takács János).
DVTK: Radoš - Eperjesi, Alves, Debreceni, Husić - Gosztonyi, Egerszegi, Kostić, Batioja - Futács, Bacsa. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
FTC: Dibusz - Somalia, Bešić, Mateos, Jovanović, Nagy D. - Busai, Gyömbér - Péter, Busai, Holman - Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.

2013-2014 LK: DVTK - FTC
Igazi csapatmunka volt a döntőbe jutás (Fotó: Szabó Gábor)


Csere:
Gosztonyi helyett Vadász az 54., Futács helyett Kádár a 74., Nagy D. helyett Ugrai a 75., Egerszegi helyett Grumić a 83., és Holman helyett Cukić a 85. percben.
Sárga lap: Nagy D. a 6., Busai a 19., Holman a 64., Mateos a 67., Husić a 71., Radoš a 92. percben.
Piros lap: Eperjesi az 53. percben.
Gólszerző: Bacsa (1-0) a 44., Mateos (1-1, 11-esből) az 54. percben.

Összesítésben: 3-2 a DVTK javára, így a Diósgyőr - Videoton döntőt rendeznek a Ligakupában május 13-án, Miskolcon.

 

Kulcspillanatok

44. perc: Bacsa Patrik a bal oldalról tört be a tizenhatoson belülre, ahol négy ferencvárosi sem tudta szerelni, majd 6 méterről a kapuba passzolt, 1-0

52. perc: Eperjesi Gábort állította ki a játékvezető, mert fellökte a gólhelyzetben lévő Busait, tizenegyes a Ferencváros javára

53. perc: David Mateos értékesítette a megítélt büntetőt, Radoš ugyan jó irányba vetődött és beleért a labdába, de az a kapufáról befelé pattant, 1-1

Szivics Tomiszláv: - A mai mérkőzés nagy taktikai csata volt. Azt gondolom, sikerült megtalálni a megfelelő taktikát, tudtuk, hogy az ellenfélnek támadnia kell. Mi türelmesek voltunk, vártuk a pillanatot. Jól lezártuk a területet, a Ferencvárosnak helyzete sem volt. Megszereztük a vezetést, sajnálom, hogy nem rúgtunk több gólt, mert a lehetőségünk megvolt rá. Komoly férfimunka volt. Futács Márkónak köszönöm a mai mérkőzést, hogy megmutathattuk, igazi csapat vagyunk. Korábban sokszor segített nekünk, ma mi segítettünk neki. Jó képet mutattunk magunkról, gratulálok a csapatnak. Megpróbáltuk kijavítani a szombati pofont, úgy érzem, sikerült. Az egyetlen csapat vagyunk, amely mindhárom fronton érdekelt még, ez azért nem olyan rossz érzés.
Thomas Doll: - Gratulálok a Diósgyőrnek, hogy bejutottak a döntőbe és a saját fiaimnak is, mert jól játszottak, de hosszú ideje problémánk, hogy csatár nélkül futballozunk. Sokat dolgozunk ezen, de egyszerűen nincs eredménye ennek a munkának. A Diósgyőr is nagyon keményen harcolt, összességében jó mérkőzés volt.


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!