A Peter Bohuniczky által 2006-ban alapított iskola egyedülálló képzési módszereiről szerezte hírnevét. Az edzéseken az egyéni képzést helyezik előtérbe, így a játékosok a helyes technika elsajátításával gyorsabban fejlődnek. Augusztusi táborsorozatuknak Svájc, Ausztria, Szlovákia mellett a Miskolci Jégcsarnok adott otthont.

Az iskola 2006-os indulása óta több mint ezer növendéket fogadott Németországból, Magyarországról, Ausztriából, Szlovákiából, Oroszországból és Ukrajnából. A tapasztalt edzők nem szigorú séma szerint dolgoznak, a képzésbe beleviszik saját tapasztalataikat is.

A jégkorongiskola állandó edzőkkel dolgozik. Egyesítik a tudásukat, Peter és édesapja átadják nekik sokéves tapasztalataikat, így az akadémia közös módszertant használ. Valamennyi edzőképző táborban - függetlenül attól, melyik edzők kaptak meghívást - az edzések azonos magas szinten és közös filozófia alapján folynak. A klubedzők, akik érzékelik a jégkorongiskola módszereinek eredményességét, maguk is részt vesznek az edzőképzésben. Van olyan kapusedző, aki a BP Hockey Academy-ről indulva vált olyan szakértővé, hogy azután a Dukla Trencín, illetve a szlovák junior- és felnőtt válogatott kapusedzője lett.