OTP Bank Liga 7. forduló

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry 2-1 (0-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1979 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Király Krisztián, Szert Balázs; Iványi Zoltán, Németh Ádám).
DVTK: Antal - Nagy T., Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai, Kocsis, Óvári - Makrai, Ugrai. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Mezőkövesd: Tujvel - Lázár, Pillár, Hudák, Vadnai - Keita - Farkas D. Střeštík, Koszta, Cseri  - Majtán. Vezetőedző: Radványi Miklós.

Csere: Kocsis helyett Nono a 46., Majtán helyett Veselinović az 55., Óvári helyett Ioannidis és Tamás helyett Forgács a 63., Cseri helyett Baracskai a 66., Střeštík helyett Szeles a 77. percben.
Sárga lap: Kocsis a 20., Tamás a 40., Tujvel a 74., Farkas D. a 76., Baracskai a 88., Keita a 90+3. percben.
Gólszerző: Cseri (0-1) az 57., Forgács (1-1) a 73., Ugrai (2-1, 11-esből) a 90+3. percben.

 

Kulcspillanatok

57. perc:  Cseri Tamás balról lépett középre, 17 méterről a kapu jobb oldalába lőtt miután a labda megpattant egy lbon, 0-1

73. perc: Busai-Nono-Busai volt a labda útja, tőle Ioannidis kapta a 16-oson belül, aki fordult egyet, majd Forgács Dávidnak passzolt. A 23-as játékos balról, éles szögből kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1-1

90+3. perc: Andó-Szabó játékvezető a Vela elleni szabálytalanság miatt büntetőt ítélt. Ugrai Roland állt a labda mögé, és nagy erővel a bal fölső sarokba bombázott, 2-1

Értékelések

Bódog Tamás: - Röviden lehet értkelni a mai találkozót: győzelem. Brutális volt, nem is lehetett volna jobban kihegyezni. Amikor azt hitte volna az ember, hogy ránk mérnek egyet, akkor ehelyett felálltunk, szenzációs volt, ahogy küzdöttünk, ahogy odatettük magunkat. Görcsben volt mindenki teste, de akkor is mentek a srácok. Ha így nézne ki mindig a játék képe, akor azt mondanám, hogy sikerült valamit elérni, sikerült valamit kialakítani. A mai mérkőzés abszolút rendben volt. Voltak hibák, mert hibák mindig vannak, a helyzeteinket be lehetett volna rúgni, de így akarta mindenki, hogy a végén legyen az izgalom. Az elmúlt mérkőzéseken is megvoltak a helyzetek. Már az is szenzációs dolog, ha eljut idáig a csapat, és a játékosok most elhitték, hogy ha az első 10 helyzet nem megy be, akkor a 11. bemegy. Nem adták föl, küzdöttek, mentek. Ha tízből egyet vagy húszból kettőt lövünk be, de nyerünk, akkor rendben van. Ugrai azért kapja a fizetését, hogy a ráadásban is belője a büntetőt, de emellett kitűnő játékos kitűnő képességekkel. Most az a feladat, hogy a következő mérkőzésen is megismételje ezt a teljesítményt. De nem csak Ugit emelném ki, hanem az egész csapaot, köztük Nonót, aki a szünetben állt be, és megnyert minden párharcot. Nono megtanult küzdeni. Amellet, hogy voltak jó egyéni teljesítmények, az egész csapattal elégedett vagyok. 
Radványi Miklós: - Idegesen kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben nem azt játszottuk, amit szerettünk volna. Utána viszont átvettük a játék irányítását, míg az elején a hazaiak alakítottak ki ziccereket, utána viszont a félidő végéink megvoltak a lehetőségeink: Keitának, Kosztának, a végén Cserinek. Egyszerűen gondot okoz számunkra, hogy gólt rúgjunk ezekből a helyzetekből, hétről hétre ugyanezek a problémák. Úgy kezdtük a második félidőt, ahogy az elsőt befejeztük, azonban ezen a szinten legalább lövéssel illene befejezni ezeket a lehetőségeket. Utána rúgtunk egy gólt, tulajdonképpen a kezünkben volt a mérkőzés, azonban egyéni hibákból, felelőtlenségből kaptunk két gólt. Nagyon bosszantó, hogy ismét utolsó perces góllal kaptunk ki. A büntető előtt a labda tisztán a miénk volt, azonban elvesztettük... Nagyon nehéz ilyenkor bármit mondani, gratulálok a hazaiaknak, de úgy gondolom, két pontot elvesztettünk.