Óriási hazai rohamokkal indult a találkozó, az első percekben teljesen beszorultunk saját harmadunkba. A harmadik percben Jed Rusk kiállítása után a hazaiak előnybe kerültek, amit 30 másodperc után egy kijátszott figura végén Luciani gólra váltott. A gól után a játék képe nem változott, továbbra is a hazaiak támadtak, aminek egy újabb emberelőny lett a következménye, amit újfent sikerrel játszottak ki a hazaiak,Kovacik gólja révén tovább növelve előnyüket. A második gól után sikerült új sebességi fokozatot kapcsolni, elkezdtünk helyzeteket kialakítani, Kulmalának volt gólszerzési lehetősége. A harmad vége felé mi is emberelőnybe kerültünk, ahol sikerült helyzeteket kialakítani, ám ezeket nem sikerült gólra váltani.

A második harmad kiegyenlített játékot hozott, kevés játékmegszakítás, gyors tempó jellemezte. Mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, de mindkét kapus remekül védett. Egy-egy emberelőnyös helyzete volt mindkét csapatnak, de egyik fél sem tudta kihasználni. Már a harmad végét jelző dudaszót vártuk, mikor egy saját harmadunkban eladott koronggal 3 az 1-ben indulhatott meg a hazai csapat, és Luciani kis is használta a lehetőséget.

Rosszul kezdtük a 3. harmadot, kitámadó csapatunkat egy jó ütemben elkapott kontra lepte meg, aminek végén Sille talált be a mieink kapujába. A 44-ik pervben emberelőnyhöz jutó nyitrai csapat ismét élni tudott a lehetőséggel, ezúttal Stumpf lövése ért célt. A játék végéig már csak a szépítésre futotta, a 47-ik percben Miskolci Márk talált az ellenfél hálójába. Az 54-ik percben Korim passzából Kutálek talált ismét a mieink kapujába. A kapott gólok ellenére Kiss Bence jól védett, de az 5 nap alatt 3 mérkőzést lejátszó és utazás után álló csapatnak meggyűlt a baja a tapasztalt ellenféllel.

 

Visegrád Kupa

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 6-1 (2-0, 1-0, 3-1)

Nyitra, Nitra Arena, 1000 néző. Játékvezetők: Daniel, Konc, Juray
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Lukacevic - Vojtkó, Gőz, Sakaris, Kulmala, Ritó - Bernáth, Karda, Köllő, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.
HK Nitra: Hartzell (Zoltán) - Rais, Mezei, Pupák, Kovacik, Ordzovensky, Versteeg, Korím, Pupák M. - Siska, Sille, Paulovic, Kutáler, Friedmann, Stumpf, Blackwater, Ondrusek, Luciani, Fominykh, Kollár, Rzavsky. Vezetőedző: Andrej Kmec

1. harmad: 3:32 Luciani (Pavlovic)  1-0 emberelőnyből
1. harmad: 8:40 Kovacek (Pavlovic)  2-0 emberelőnyből
2. harmad: 39:54 Luciani (Ondrusek)  3-0
3. harmad: 42:19 Sille (Pavlovic)  4-0 emberelőnyből
3. harmad: 44:24 Stumpf (Kutálek)  5-0
3. harmad: 47:04 Miskolczi (Rantanen, Galanisz) 5-1
3. harmad: 54:20 Kutálek (Korim, Kovacek)  6-1

Értékelés

Mikael Tisell: Rosszul kezdtük a mérkőzést, megengedtük, hogy az ellenfél kihasználja mindkét emberelőnyét. A második harmadban jól szerepelt a csapat, ám a harmad végén bekapott gól megpecsételte a mérkőzést, az utolsó harmadban már hiába támadtunk ki, nem sikerült behozni a hátrányt. Ennek ellenére küzdünk tovább, kedden javítási lehetőségünk van.

Visegrád Kupa

Csoportmérkőzések

2017. augusztus 22., kedd
18:00 DVTK Jegesmedvék - HK Poprad  4-3 

2017. augusztus 25., péntek
18:00 DVTK Jegesmedvék - HC Nové Zámky 4-0

2017. augusztus 27., vasárnap
18:00 HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 6-1

2017. augusztus 29., kedd
18:00 MsHK Zilina - DVTK Jegesmedvék