Az első harmadot gyors tempó jellemezte, mindkét csapat nagy energiákat mozgósítva vetette bele magág a küzdelembe. Sokat járt a korong, ám a harmad első felében egyik csapatnak sem sikerült érdemi helyzetet kialakítani. A játékrész feléhez közeledve erőre kaptak a vendégek, így Adorjánnak is akadt dolga bőven, ám a korong elkerülte a hazai kaput. A játékrész végén a mieink is felvették a tempót, Miskolcitól láthattunk egy szép kapura lövést, ám a 14-ik percben a detvai együttes jól gazdálkodott az emberelőnnyel, és Videlka helyezte a korongot a hálóba, majd kevesebb, mint egy perccel később Chovan lőtte ki a hazaiak kapujának felső sarkát.

A második játékrészt emberhátrányban kezdtük, amit ki is használt az ellenfél, Macejko talált a kapuba, tovább növelve a vendégek előnyét. Ezt követően támadólag léptünk fel, ám erőfeszítéseinket nem koronázta siker, a korong 4-szer is elkerülte a vendég kaput. Ezután a korcsolyázásé volt a főszerep, ám igazi helyzeteket egyik fél sem tudott kialakítani. A 34-ik percben Kulmala passzából Ritó talált be az ellenfél kapujába, megszerezve ezzel az első hazai találatot. Nem kellett sokáig várni a válaszra, Surovy kékvonalas lövése akadt be a hazai kapuba. A második hazai találatra a harmad végéig kellett várni, amikor Galanisz passzából Magosi helyezte a korongot a detvai kapuba.

A harmadik harmad ugyanolyan tempóban folytatódott, mindkét csapat nagy erőket mozgósított, ám ismét nem hozott eredményt egyik oldalon sem.  Szép kapura vezetéseket láthattunk mindkét oldalon, a gólok azonban elmaradtak. Az 53-ik percben ismét büntetett az ellenfél, Ozolins talált a hazai hálóba, beállítva a 2-5-ös végeredményt.

Felkészülési mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - HC 07 Detva 2-5 (0-2, 2-2, 0-1)

Miskolc, Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Gangel László, Juhász Gábor, Nyíri Zoltán, Kormos Dávid
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Horváth) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Tóth A., Lukacevic - Vojtkó, Gőz, Sakaris, Kulmala, Ritó - Bernáth, Szopos, Karda, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.
HC 07 Detva: Larose (Nagy) - Simon, Gachulinec, Seurko, Gaspar, Videlka - Macejko, Fedosov, Zilka, Chovan, Mily - Sládok, Sturkoff, Halás, Muriek, Surovj - Jendrol, Fekiac, Zorvan, Ozolins, Ondris. Vezetőeddző: Lakota Jozef

1. harmad 14:17 Videlka 0-1 emberelőnyből
1. harmad 14:46 Chovan (Mily) 0-2
2. harmad 20:53 Macejko (Videlka, Gaspar) 0-3emberelőnyből
2. harmad 32:34 Ritó (Kulmala, Sakaris) 1-3 emberelőnyből
2. harmad 32:53 Surovy (Sládok) 1-4
2: harmad 39:46 Magosi (Galanisz, Miskolczi) 2-4 emberelőnyből
3. harmad 52.33 Ozolins (Ondris) 2-5

Értékelés

Mikael Tisell: Az ellenfél csapata ez elejétől kezdve jobban beleállt a mérkőzésbe. Sok emberelőnyt elpazaroltunk, az ellenfélnek viszont sikerült ezeket gólra váltani. A játék során ismét sokat fejlődtünk, de ilyen hátrányból nagyon nehéz lett volna a fordítás. Előttünk a bajnokság, innentől kezdve arra koncentrálunk, hiszen jövőhéten már utazunk Brassóba az első Erste Liga mérkőzésünkre.