OTP Bank Liga 8. forduló

Debreceni VSC - Diósgyőri VTK 3-1 (1-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion 5538 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Georgiou Theodoros, Kóbor Péter; Molnár Attila, Vad II István).
DVSC: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Szatmári Cs., Ferenczi J. - Varga K., Jovanović, Tőzsér, Bódi - Könyves, Mengolo. Vezetőedző: Herczeg András.
DVTK: Antal - Nagy T., Lipták, Karan - Vela, Busai, Nono Forgács - Ugrai, Makrai, Óvári. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Óvári helyett Bárdos a 66., Mengolo helyett Tabaković a 68., Makrai helyett Ioannidis a 75., Forgács helyett Tamás és Bódi helyett Takács T. a 81., Varga K. helyett Mészáros N. a 90. percben.
Sárga lap: Nagy T. a 41., Ugrai az 55., Mengolo az 56., Varga K. a 60., Takács T. a 90+2. percben.
Gólszerző: Óvári (0-1) a 4., Varga K. (1-1) a 11., Takács T. (2-1) a 85., Tabaković (3-1) a 88. percben.


Kulcspillanatok

4. perc: Busai labdájával Nono Makrait játszotta meg, aki Óvári Zsoltot szöktette. A fiatal játékos a 16-oson belül aláemelt, és a labda a kapuba hullott Nagy S. fölött, 0-1

11. perc: Varga Kevin húzott be balról középre szép cselekkel, majd 14 méterről a bal alsó sarokba tekert, 1-1

85. perc: Liptákra csúsztak rá nyújtott lábbal a 16-os előterében, majd egy védőn megpattanó balról érkező beadást Takács Tamás egyből a hálóba lőtt a másik oldalon, 2-1

88. perc:  A DVTK kitámadott, a hazai kontra végén Haris Tabaković tekerte a labdát balról a bal fölső sarokba 3-1

Értékelés

Herczeg András: - Nagyon nagy csatát, nagy küzdelmet hozott a mai találkozó.
Egy kitűnő gárda ellen szereztük meg a három pontot. A játékosok minden elismerést megérdemelnek, 0-1-nél is helyén volt a szívük és a fejük. Változatos, izgalmas mérkőzést láthattunk, mindkét csapat győzelemre játszott, boldog vagyok, hogy mi tudtuk megszerezni a három pontot. A DVTK legtöbbször rá tudja kényszeríteni az akaratát az elenfélre, mi is dominálni szerettünk volna, azonban néha alkalmazkodnunk kellett a Diósgyőr játékához. Döntő volt, hogy gyorsan sikerült megszerezni az egyenlítő gólt. Óriási szívvel, jó felfogással játszottak a játékosok, és a végén sikerült két támadást góllal befejezni.
Bódog Tamás: - Fájó vereséget szenvedtünk, lehetett volna így is és úgy ís, sajnos úgy lett. Gratulálok a Debrecennek, jól játszottak, megérdemelten nyertek. Mi nem játszottunk rosszul, nekünk is megvoltak a lehetőségeink a második félidőben. Gyözelemre játszottunk, persze ellenfelünknek is voltak lehetőségeik kontráikból. Az a minőség hiányzott előrefele, ami eldönthette volna a javunkra a mérkőzést. Lehetőségeket kialakítottunk, de nem tudtuk végigjátszani. Szeretném azt mondani, hogy nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk, de milyen gólt kaptunk! Lipták lába szét van rúgva, de van ilyen. Jó mérkőzést láthattunk, kiszolgáltuk a szurkolókat. Győzelemre játszott mindkét csapat, az egyiknek szerencséje volt a másiknak nem. Tempó volt a mérkőzésben, és ideális körülmények között játszottunk. Az a minőség hiányzott előrefelé, ami eldönthette volna a javunkra a mérkőzést, hátul pedig masszívabbnak kellett volna lenni. Akkor lehet tovább fejlődni, ha tanulunk a vereségból - jól hangzik, de így van, mégha a mérkőzés utáni felfokozott hangulatban nem is teljesen így gondolom.