Az eseményen jelen volt Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere, Szemán Norbert, az SBTC Sport Kft. ügyvezetője, Benczés Miklós, a DVTK akadémia igazgatója, valamint Nyuli Ferenc, a Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Rt. vezérigazgatója.

- Kettő évvel ez előtt hasonló körben ültünk itt - kezdte köszöntőjét Dániel Zoltán Salgótarján alpolgármestere. -  Sok idő telt el és sok minden történt a klub életében, amióta megkötöttük a DVTK-val a megállapodást. Az utánpótlás kérdése a mai napra rendeződött, hiszen 120 gyermek helyett ma már 230 gyermek futballozik az SBTC utánpótlásában. Biztató lépések történtek az infrastruktúra fejlesztése terén is. A mai sajtótájékoztató fő témája azonban, hogy már egy főszponzor is csatlakozott az SBTC-hez. A sportban nagyon fontos, hogy piaci szereplőket is be tudjon vonni egy klub. Olyan piaci szereplőket, akik kötődnek az adott térséghez és az adott városhoz. A Wamsler a város legnagyobb foglalkoztatója és legnagyobb adófizetője, neve pedig egybeforrt a városéval.

- Úgy tartják, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de most reméljük, hogy ez a fecske most meghozza a napfényt és a napsütést - tette hozzá Szemán Norbert, az SBTC Sport Kft. ügyvezetője. - Bízom benne, hogy ez egy hosszú távú együttműködés lesz és mind két fél megelégedésére szolgál majd. Az a célunk, hogy öregbítsük az SBTC, Salgótarján város és a régió hírnevét és egyben a Wamsler hírnevét is. 

- Eddig is eltökélt szándéka volt a cég tulajdonosi körének és menedzsmentjének, hogy részt vegyenek a helyi közösségi életben, így a sport területén is - mondta el Nyuli Ferenc, a Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Rt. vezérigazgatója. - Reméljük, hogy a kezdeményezés nem lesz egyedülálló. A cég logója és elnevezése a csapatmezeken jelenik meg, ugyanakkor az elnevezésben nem. Egy tradicionális salgótarjáni cég a tűzhelygyár, hasonlóan a labdarúgás területén az SBTC-hez, így az elnevezés megváltoztatására, kiegészítésére vonatkozó igény nem merült fel a részünkről. A tradíció maradjon tradíció. A támogatás egyelőre egy évre szól, a szándék viszont hosszú távra mutat.

- Bár magam csak másfél éve csöppentem vissza a diósgyőri labdarúgás életébe, maga a megállapodás már két éve létrejött - zárta Benczés Miklós, a DVTK akadémia igazgatója. - Nagyon szép feladatot kaptam, hiszen nem csak a DVTK utánpótlásának, hanem a régió utánpótlásának a szakmai irányítása is hozzám tartozik. Az Észak-magyarországi régió a DVTK vezetésével egy egységes sportkoncepció alatt működik és egy folyamatos fejlődésen megy keresztül. Bízom benne, hogy többen is csatlakoznak majd a Wamslerhez, hiszen a salgótarjáni labdarúgást egyedül sem a DVTK, sem a város, sem a Wamsler nem tudja újra felemelni.

Fotók: Némedi Andrea