Kisebb húzódása miatt csak Kiss Angelika nem vállalta a játékot, a többiek Štefan Svitek rendelkezésére álltak. Vezetőedzőnk a Nagy Dóra, Bach Boglárka, Kirby Burkholder, Zele Dorina, Zenta Melnika kezdőötöst küldte pályára, a találkozóra mintegy száz érdeklődő volt kíváncsi.

Hat gyors kolozsvári ponttal kezdődött a mérkőzés, a piros-fehérek időt is kértek. Ez hatásosnak bizonyult, hiszen Melnika révén meg is született az első hazai kosár, majd Bach büntetőivel tovább zárkózott a DVTK (4-6). Pascalau szintén büntetőkből volt eredményes, Bach szép bejátszását Melnika váltotta pontokra, majd Nagy ziccere után már döntetlen volt az állás (8-8). Ezt követően is lendületben maradt a DVTK, hiszen Melnika két találata között Nagy köszönt be egy hárompontossal és Szabó is beköszönt, így máris megnyugtató előnyre tettünk szert (17-8). A vendégek első triplájára Burkholder felelt hasonlóval. Stroman 2+1 pontja következett, majd Peckova is bevágott egy hármast (23-14). A románok ezekben a percekben Stroman kosaraival jöttek közelebb. Csipkó és Stroman is csak egy-egy pontot dobtak be büntetőből, majd Taylor horogkosara után Peckova újabb hármasával ért véget az első negyed (27-21). 

Peckova kezdte két szép középtávolival a második negyed pontgyártását, majd Csipkó ziccere és Engelman két büntetője és ziccere után először duzzadt tíz pont fölé a két csapat közti különbség (37-25). A remekül mozgó Peckova újabb szép tempója, valamint Burkholder ritkán látható pincér dobása után már magabiztosan vezetett a DVTK (41-25). A védekezésünk jól működött, a negyedből eltelt hat és fél perc alatt mindössze négy pontot engedélyezett a Diósgyőr az ellenfelének. Burkholder szerezte a következő kosarakat, majd Zele tett fel egy ziccert, Stroman két büntetője törte meg a kolozsváriak gólcsendjét (47-28). Két Zele büntető, Nagy könnyed hárompontosa, majd Zele ziccere után tovább duzzadt a diósgyőri előny. Vorpahl két és Stroman egy büntetőjével, valamint Peckova duplájával alakult ki a félidő eredménye (56-30). 

 

Vendég pontok után Nagy robogott végig és dobott be egy ziccert, majd Vorpahl jelentkezett egy tripával (58-35). Peckova mutatott be egy szép szerelést, Engelman tett fel egy ziccert, majd Burkholder is eredményes volt a palánk alól, tehát továbbra is jól pörgött a Diósgyőr (62-35). Stroman négy pontja következett, de Nagy és Aldazabal is faultos kosarat harcolt ki, mindketten bedobták a büntetőiket is (68-39). Négy román pont után Szabó szórt be egy szép tempót, majd Zele értékesítette a ziccerét. Egy látványos támadás végén Csipkó asszisztját Bach váltotta pontokra, aki még a megítélt büntetőjét is bedobta (75-43).

Öt Cluj-pont indította a záró játékrészt, erre Melnika egy büntetője és Szabó ziccere volt a diósgyőri válasz (78-48). Engelman büntetőzött jól, az ellenfélben Stroman tartotta a lelket, majd Kalusic hárompontosa és duplája közé egy Melnika-dupla ékelődött (82-55). Lett légiósunk újfent eredményes volt, Ghizila és Vorpahl kosaraira Engelman válaszolt ziccerrel. A hajrában Kalusic és Melnika kosárváltása után Vorpahl hármasával alakult ki a találkozó végeredménye (88-64). 

Felkészülési mérkőzés

Aluinvent DVTK - Universitatea Cluj-Napoca 88-64 (27-21, 29-9, 19-13, 13-21)

Ózd, Vasvári úti Általános Iskola, 100 néző. Játékvezető: dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám, Domán István.
Aluinvent DVTK: Nagy D. 13/6, Bach 5, Burkholder 11/3, Zele 10, Melnika 13. Csere: Aldazabal 3, Szabó 6, Engelman 10, Peckova 14/6, Csipkó 3. Vezetőedző: Štefan Svitek.
Universitatea Cluj-Napoca: Vorpahl 15/9, Stroman 21, Taylor 11/3, Ghizila 5, Pascalau 2. Csere: Kalusic 8, Voica 2, Maxim. Vezetőedző: Dragan Petričević.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Szeretném megköszönni az ózdiaknak, hogy megszervezték ezt a mai mérkőzést, nagyon jól éreztük magunkat. Az elején kicsit elaludtunk, de aztán felvettük a megfelelő ritmust és jól játszottunk, jól is védekeztünk. Mindenki sokat játszott, forgattuk a játékosokat, néztük, ki kivel működik jól a pályán. Azzal elégedetlen vagyok, hogy a végén picit kiengedtünk. Muszáj megérteniük a játékosainknak, hogy ne az eredményjelző táblát figyeljék!