Hazai környezetben játszott újabb felkészülési mérkőzést az Aluinvent DVTK. Az ellenfél ezúttal a szlovák első osztályú Piešťanské Čajky volt. A hazai csapatban sérülés miatt Nagy Dóra, illetve betegsége miatt Zele Dorina nem állhatott Štefan Svitek vezetőedző rendelkezésére, aki a Bach, Burkholder, Engelman, Pecková, Melnika kezdőötöst küldte pályára a mintegy kétszáz érdeklődő előtt.

Melnika-centergóllal kezdődött a mérkőzés, de erre hétpontos vendégrohanás volt a válasz, majd Pecková értékesített egy büntetőt (3-7). A hazai időkérés hatékony volt, hiszen Burkholder két szép találata után a vendégek edzője hívta megbeszélésre csapatát. Jól működött Burkholder és Melnika játékkapcsolata, az amerikai bedobó asszisztjait a lett center váltotta pontokra, majd Engelman ziccerezett, mindezek ellenében csak egy pöstyéni kosár született ebben a periódusban (13-9). A játékrész végéig Melnika, Burkholder és Szabó kosarai révén biztos előnyre tett szert a Diósgyőr (22-11).


A második negyed Kiss 2+1-es akciójával indult, majd felváltva estek a kosarak, a hazai drukkerek Engelman ziccerének és Szabó szép tempójának tapsolhattak (29-16). Fokozatosan növelte előnyét az Aluinvent DVTK, hiszen Kiss, Bach és Melnika is eredményes volt, a szlovákok részéről a Letkova próbálta meccsben tartani a csapatát (36-23). A piros-fehérek lendülete nem hagyott alább, egymást követték a szép hazai megoldások, jelesül Burkholder triplái, illetve Melnika és Szabó ziccerei. Ezekre csak egy Bartakova dupla volt a válasz, így a félidőben magabiztosan vezettek Štefan Svitek lányai (47-25).


A szünet után beragadt a Diósgyőr, 8-0-s periódust produkáltak a vendégek, a negyed első piros-fehér kosarára majdnem négy percet kellett várni, akkor Aldazabal tett fel egy ziccert (49-33). Mindkét oldalon a kapkodás volt jellemző, felüdülést jelentett Burkholder újabb laza hárompontosa (53-38). A pöstyéniek elsősorban büntetőkkel jöttek közelebb, de aztán Melnika is bedobott két ilyet (55-42). A negyedből hátralévő két percben hatékony védekezés mellett Bach szerzett szép kosarat a palánk alól, majd Pecková büntetőzött jól (59-42).

A záró negyed egy vendég triplával indult, de a DVTK főleg Engelman révén húszpontosra duzzasztotta előnyét (65-45), majd zsinórban nyolc vendég találat után Aldazabal aktivizálta magát (67-53). Két perccel a vége előtt tíz pontra csökkentette hátrányát a Piešťanské Čajky (67-57).


Felkészülési mérkőzés

Aluinvent DVTK - Piešťanské Čajky 69-57 (22-11, 25-14, 12-17, 10-15)

Miskolc, Generali Aréna, 200 néző. Játékvezetők: Földházi Tamás, dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám.
Aluinvent DVTK: Bach 10, Burkholder 17/9, Engelman 8, Pecková 3, Melnika 15. Csere: Szabó F. 6, Aldazabal 4, Kiss A. 6, Schmidt.  Vezetőedző: Štefan Svitek.
Piešťanské Čajky: Bartakova 12, Slamova 7/3, Podrug 7/3, Palenikova 6/6, Smith 14/3. Csere: Dudásova 4, Letkova 7/3, Jakubcova, Kasparkova. Vezetőedző: Martin Pospisil.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Csak az első félidővel vagyok elégedett, akkor jó ritmusban játszottunk és jól is védekeztünk. A második félidőben viszont pontatlanok voltunk, sok volt az eladott labdánk. Hiába kértem a játékosokat, hogy végig koncentráljanak, egyelőre süket fülekre találnak a szavaim.