- Hogy telt a nyarad?
- Jutott idő egy kis pihenésre is, de a nyár nagy része edzésekkel telt, ugyanis a magyar U20-as válogatott tagjaként a Portugáliában zajló A divíziós Európa-bajnokságon vettem részt. Ugyan a címvédő spanyoloktól kikaptunk a negyeddöntőben, de azt követően megszereztük az 5. helyezést, ami igazán jó eredmény. Ezzel a várakozásokon felül teljesítettünk. Nagyon klassz élményt jelentett a torna, számomra kiváló alkalom volt a tapasztalatszerzésre. Úgy érzem, tudtam fejlődni, és formában is maradtam.

- Miskolcra visszatérve gyakorlatilag hírmondónak maradtál a tavalyi keretből. Milyen érzés volt úgy belépni az öltözőbe, hogy tulajdonképpen te vagy az ős-diósgyőri?
- Tényleg nagyon furcsa volt, hogy ugyanoda tértem vissza, mégis teljesen más légkör és csapat fogadott. Optimistán vártam az új idény kezdetét, és a derűlátásom továbbra is megmaradt. Biztatóan alakul a csapatkohézió, én jól kijövök mindenkivel, de azért a pályán van még min javítani, ez a legutóbbi mérkőzéseken is kiderült. Tudunk még fejlődni egyénileg is és a csapat tekintetében is.

- Húsz év alatti játékosként várhatóan jóval több játéklehetőséghez fogsz jutni az előző bajnoksághoz képest a „fiatalszabálynak” köszönhetően. Mit gondolsz erről?
-
Örülök, hogy lesz ilyen lehetőségem, amit igyekszem majd minél jobban kihasználni. Olyan játékot szeretnék mutatni, hogy ne azt a benyomást keltsem, csak azért vagyok a pályán, mert muszáj, hanem valóban segíteni akarom a többieket, és a maximumot kihozni ezekből a percekből.

- Erős ellenfelek ellen játszottatok a felkészülés során imponáló mérleggel. Ez a játék biztatónak tűnik, de mire lehet elég ez a tétmérkőzéseken?
- Mindenképpen biztató eddig, főleg úgy, hogy egyik meccsen sem voltunk többen tíznél. Ugyanakkor nem bízhatjuk el magunkat, mert a felkészülési meccsek nem olyanok, mint a téttel bírók. Úgy gondolom, nehéz dolgunk van, hiszen új a csapat, még nem szoktunk igazán össze. Ráadásul kevesen vagyunk az edzéseken, alig tudtuk gyakorolni az öt az öt elleni játékot, és ez lehet, hogy vissza fog köszönni a meccseken. Próbáljuk a legtöbbet kihozni az edzésekből és a gyakorló mérkőzésekből. Nem titok, a legjobb négybe szeretnénk kerülni a bajnokságban, és mindent el fogunk követni, hogy ez sikerüljön.

Az Aluinvent DVTK hazai mérkőzéseire már megvásárolhatók a bérletek, erről bővebben korábbi cikkünkben olvashatnak szurkolóink.

Az Aluinvent DVTK programja ide kattintva olvasható.