A DVTK számára kiemelten fontos, hogy a klub utánpótlásában pallérozódó sportolók ne csak a pályán, hanem a magánéletben is kiemelkedően teljesítsenek. Ezt alapul véve, a tavasz folyamán együttműködési megállapodást kötött a klub öt oktatási intézménnyel.

A Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégiumba több, mint félszáz diósgyőri labdarúgó és jégkorongozó tehetség tér haza a hétköznapok során a kemény iskolai és sportolói terhelés után. Annak érdekében, hogy a fiatalok minél komfortosabb környezetben lakjanak - a Miskolci Tankerületi Központ és a DVTK együttműködésének köszönhetően - mintegy 2,2 millió forintból felújításra került a kollégium második emelete.


- Fontos lépés ez a kollégium életében, hiszen a DVTK labdarúgó utánpótlás akadémia 2010 óta a kollégium második emeletén foglal helyet - mondta el Polyák Ferenc, a Miskolczi Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium igazgatója. Eljött az idő, hogy végre sor kerülhetett erre az infrastrukturális felújításra, így ezentúl az utánpótlás labdarúgóink XXI. századi körülmények között pihenhetnek, tanulhatnak és sportolhatnak. Ez nem csak a kollégium életében, hanem a sportolók számára is kiemelkedő lépés.

Az úgynevezett akadémiai szinten a klub saját költségein bútorozta be a kollégiumi szobákat, a Tankerületi Központ pedig teljes műszaki felújítást végzett az emeleten. A klub színeit alapul véve piros-fehérbe öltözött a folyosó, és mindenhol, ahol megoldható volt, a piros-fehér színek dominálnak. Igyekeztek a szakemberek ezáltal is otthonossá varázsolni a fiatalok számára az épületet. Az igényekhez igazodva kialakításra került egy teljesen gépesített és felszerelt teakonyha, de a mellékhelyiségek szerelvényei is lecserélésre kerültek.  


- Azok a játékosok, akik Diósgyőrben futballoznak, nem csak sportolók, hanem tanulók is. - kezdte Benczés Miklós, a DVTK akadémiai igazgatója. A klub természetesen ilyen téren is felelősséget vállal ezekért a gyerekekért. Szeretnénk, ha azok a játékosok, akik bekerülnek a regionális utánpótlás központba – hiszen a DVTK a régióban lévő tehetségek iránt is felelős -, azok a labdarúgók ne csak a klubnál, hanem a partner oktatási- és nevelési intézményeinkben is a legjobb képzést kapnák.

- Idén tavasszal tettünk látogatást a kollégiumban, felmértük a fejlesztési lehetőségeket. - folytatta Benczés Miklós. Ezután az intézmény infrastrukturális felújítása állami támogatással és a DVTK segítségével valósult meg. Ennek köszönhetően az itt élő gyerekek a kötelező iskolai és klub programokon kívül szabadidejüket komfortosabb környezetben tudják eltölteni, ami hozzájárul a teljesítményükhöz. Nagyon örülök neki, hogy az az együttműködési megállapodás, ami nemrég köttetett a klub és az oktatási intézmények között, az nem csak formális, hanem tartalommal is meg tudjuk tölteni. A klub szakmai vezetése és az edzők is komoly figyelmet fordítanak a labdarúgóknak a DVTK intézményein kívüli foglalkoztatására is, éppen ezért alkalmazunk egy olyan pedagógiai munkatársat Koczák Frigyes személyében, aki kapcsolattartó az oktatási intézményekkel, és minden héten beszámol a gyerekek teljesítményéről. A DVTK nem csak csapatban gondolkozik, hanem egyénekben is, ezért fontos az egyének fejlesztése a pályán és pályán kívül egyaránt, hiszen az élet különböző területein bármikor szükség lehet a gyerekek felzárkóztatására vagy akár keményebb kihívások elé állítására.