A 128 induló - köztük öt diósgyőri - egyenes kieséses rendszerben mérkőzött egymással. A verseny egyik színfoltja lehetett volna a DVTK és az MTK sportolóinak külön asztaloknál lejátszott találkozója, azonban sajnos az ellenfél csapata nem jelent meg.

- Meg vagyok elégedve a hétvégi szerepléssel - értékelt Telegdy Zoltán, a DVTK e-sport szakosztályának vezetője. - Az egyéni játékmódban induló versenyzőinknek két hét állt a rendelkezésükre, hogy felkészüljenek első megmérettetésre. Bár a játékmód egyéni, mégis úgy viselkedtünk, mint egy igazi csapat, a játékosok mindvégig higgadtan és tisztességesen képviselték a DVTK-t. Gratulálok mindenkinek az eredményes szerepléshez, szeretném külön kiemelni Matusek Markot, aki a döntőig menetelt az öt órás versenyen, és egy ezüstéremmel alapozta meg a saját és a DVTK éremgyűjteményét. Az e-sport szakosztály még csak a közelmúltban alakult meg, a siker ellenére nagyon sok munka áll még előttünk. A játékosok tehetségesek és elszántak, de az e-sport területen még nagyon sok tapasztalatot kell szerezniük, ezért úgy indultunk el, hogy gazdagítsuk ismereteinket, tapasztalatainkat, amibe az elvárásoknak való megfelelés kezelése is beletartozik. Ezen tapasztalatok kiértékelésével folytatjuk a munkát.

- Egy nagyon erős és színvonalas versenyen vettünk részt, amin nem csak az ügyesség hanem a mentális felkészültség is szerepet játszott a hosszú időtartam miatt - nyilatkozta az első diósgyőri éremszerző, Matusek Mark. - Összességében nagyon elégedett vagyok az elért eredménnyel azt is figyelembe véve, hogy mennyi felkészülési idő állt a rendelkezésünkre. Szerintem megmutattuk, hogy komolyan kell számolni a DVTK e-sport szakosztályával.