- Október az emlőrák elleni küzdelem nemzetközi hónapja - mondta el Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke -, amikor arra hívjuk fel a figyelmet, hogy amennyiben időben felismerik, az emlőrák gyógyítható. Sajnos Magyarországon a 45-65 éves nők mintegy 50 százaléka megy csak el a szűrésre, amennyiben ezt a számot 70 százalékra sikerülne növelni, azzal 5-600 nő életét lehetne megmenteni évente. 


- Tavaly Magosi Bálint és néhány társa önálló kezdeményezésre csatlakozott a Movember mozgalomhoz, és nem csak bajuszt növesztettek, hanem rákszűrésen is részt vettek - idézte föl Nagy Ádám csapatmenedzser. - Ezen az úton továbbhaladva csatlakozik idén a teljes klub a Rózsaszín október mozgalomhoz, hogy a legférfiasabb sportok képviselői hívják fel a figyelmet egy elsősorban nőket érintő betegségre. Október hónapban rózsaszín mezben melegítünk be az összes hazai találkozónkon, illetve a mérkőzéseken rózsaszín pászkát használnak a játékosok. Köszönjük a DHJ Építő Kft. támogatását, akik átvállalták a mezek legyártatását, amit a hónap végén elárverezünk. A befolyt összeget a Rákellenes Ligának adjuk át. 


- A mi dolgunk a példamutatás és a figyelemfelhívás - vette át a szót Magosi Bálint, a DVTK Jegesmedvék csapatkapitánya. - Szívesen csatlakozunk a Rózsaszín októberhez, igaz a novemberi akciót férfiként jobban át tudjuk érezni. Bízom benne, hogy minél több ember teszi fel a meccsek előtt a kérdést, hogy miért rózsaszínben vonulunk ki, és ha csak egy nőnél, asszonynál idejében felfedezik a betegséget, és meggyógyul, akkor már megérte.