A mérkőzés 15 peces csúszással indult, a vendég csapat késése miatt. Ahogy azt sejteni lehetett, a zsolnai együttes keményen kezdett, és másfél perc után Konecny korongja utat is talált a hazai kapuba (0-1). Ezt követően nagyobb iramban kezdtünk el játszani, több helyzetet is kialakítottunk, a 4-ik percben Vas János lövését fogta Tomek. A 4-ik percben hátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni, ám az ezt követő előnyből nem sikerült gólt kovácsolni. A 12-ik percben Ritó mutatott be szép kapuralövést, majd Kulmala fordult rá a vendég kapura egy Gőztől indult passzból, majd a 16-ik percben Galanisz is tesztelte a vendégek kapusát, ám a korong nem jutott túl a gólvonalon. Az ezt követő 4-4-es játék is eseménytelenül telt, majd a harmad végén ismét előnyhöz jutottunk, a gól azonban itt is váratott magára.

 

 

A második harmadot néhány másodperces emberelőnyben kezdtük, ám ez gyorsan eltelt, majd rögtön hátrányba is kerültünk, amit sikerült kapott gól nélkül végigjátszani. A 26-ik percben aztán kinyílt a gólzsák, először Magosi távoli lövésébe ért bele jól Galanisz (1-1), majd a 30-ik percben ismét Galanisz Nikandrosz ütőjéről repült a korong Tomek hálójába (2-1). Ezt egy újabb kivédekezett hátrány követte, amit egy újabb hazai gól, ezúttal Ritó László korongja repült a vendég kapuba, néhány másodperccel a harmad lefújása előtt(3-1).

A harmadik játékrészben sem maradtunk gólok nélkül. Először a vendégek oldaláról Poulin talált be a 43-ik percben (3-2), majd egy emberelőnyös helyzetet remekül kihasználva Miskolczi lövése ért célt (4-2), másfél perccel később pedig Magosi Bálint csapatkapitányunk ütötte át a pakot a vendégek gólvonalán (5-2). Ezután Kulmala következett a góllövők listáján (6-2). Két percre rá jött a vendégek válasza, egy kapu előtti keveredésből végül Svihálek korongja csúszott át a hazai gólvonalon (6-3). A mérkőzés végén nagy hajrát láthattunk, az 57-ik percben sikerült is a vendégek 27-esének célba juttatni a korongot (6-4). A hajrá folytatódott, ám a mérkőzés végéig már egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie, így a találkozó hazai győzelemmel zárult, amivel biztosítottuk helyünket az elődöntőben.


Visegrád Kupa

DVTK Jegesmedvék - MsHK Žilina 6-4 (0-1, 3-0, 3-3)

Miskolc, Jégcsarnok, 815 néző. Játékvezetők: Kalina, Juhász, Jobbágy, Berger.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris - Gőz, Joe, Tóth A., Kulmala, Tóth G. - Vojtkó, Albert, Köllő, Ritó. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MsHK Žilina: Tomek (Ivanovic) - Roman, Mikus, Klimenta, Jurík, Handlovsky - Poulin, Chaloupka, Rogon, Svihálek, Martindale - Mendrej, Harant, Stupka, Holovic, Konecny - Dolinajec, Melisko, Vána, Ondrus, Húzevka. Vezetőedző: Skorvánek Stanislav

1. harmad  01:31  Konecny (Holovic, Stupka)  0-1
2. harmad  26:04  Galanisz (Magosi)  1-1
2. harmad  30:25  Galanisz (Rusk, Miskolczi) 2-1
2. harmad  39:46  Ritó (Leppanen)  3-1
3. harmad  43:50  Poulin (svihálek, Konecny)  3-2 emberelőnyből
3. harmad  48:00  Miskolczi 4-2  emberelőnyből
3. harmad  49:37  Magosi (Miskolczi)  5-2
3. harmad  49:51  Kulmala (Tóth A., Tóth G.)  6-2
3. harmad  51:38  Svihálek (Rogon, Holovic)  6-3
3. harmad  57:06  Huzevka (Svihálek, Ondrus)  6-4

Értékelés

Mikael Tisell: Kicsit idegesek voltunk az elején, talán mert tudtuk, hogy a Zsolna nagyon felkészülten fog kiállni. Az első játékrész vége felé sikerült felvennünk a ritmust. A második harmadban szép gólok születtek, és a játékunk is jó volt, szerintem itt már el is dőlt a továbbjutás, talán ezért engedtünk ki a meccs vége felé, és ez nem maradt büntetés nélkül. Összességében elégedett vagyok, remélem az elődöntőben is hasonlóan jól sikerül majd a szereplés.

Elődöntők:
2017. november 15. és 29.