Az Európa Kupa F-csoportjának 1. fordulójában az Aluinvent DVTK a francia Carolo Basket együttesét fogadta. Štefan Svitek a frissen igazolt Vukov Szonja kivételével valamennyi játékosára számíthatott, közülük a Nagy D., Burkholder, Engelman, Pecková , Melnika kezdőötösnek szavazott bizalmat.


Az első támadásból Melnika volt eredményes, a franciák fordítottak, de aztán két Burkholder-kosár után újra a piros-fehéreknél volt az előny (6-4). A Carolo egyenlített, majd Engelman tempóját Pecková triplája követte, de Bouderra öt pontja után újra egyenlő volt az állás (11-11). A negyedből hátralevő időben már csak a vendégek értek el pontokat (11-17).

Filip palánk alólijával indult a második negyed, és a következő pontokat is fekete mezes játékos, Chevaugeon érte el, így a Carolo Basket tovább növelte az előnyét (11-22). Nagy tempója törte meg a hazai kosárcsöndet, majd Burkholder is feltett egy ziccert. Egy francia kosár után Nagy csodálatos asszisztját Melnika váltotta pontokra és Pecková is eredményes volt. Dos Santos duplája után a vendégek edzője kért időt (19-26). Burkholder dobott szép hárompontost, majd Dos Santos tört be eredményesen, ráadásul a következő támadás végén két büntetőt is dobhatott (22-30). Melnika kosarára ismét Dos Santos válaszolt, majd Burkholder szerzett szép mozdulattal újabb diósgyőri pontokat. Berezhynska csak egy büntetőt dobott be, majd Szabó is megszerezte első pontjait. Nagy ellen ítéltek szándékos faultot, amely után Paget büntetőzött jól, ezzel kialakult a félidő eredménye (28-34).


Másfél percig nem született pont, aztán a vendégek kettesére Melnika felelt hasonlóval. Minte és dos Santos találataira Nagy egy triplával reagált, és Melnika is feltett egy középtávolit (35-40). Engelman duplája és pincérdobása után egy pontra zárkózott a Diósgyőr, hogy aztán Melnika révén a vezetést is megszerezze (41-40), zengett is a csarnok. Minte büntetőivel újra a francia csapatnál volt az előny, amit Berezhynska és Chevaugeon találataival növelni tudott (41-47).

Két percet kellett várni a záró etapban az első találatra, azt Melnika szerezte, de jött a gyors válasz is. Pecková is betalált, majd Burkholder gyönyörű hármasa után ismét közeledett ellenfeléhez a Diósgyőr (50-53). Bouderra is elsüllyesztett egy triplát, Minte ért el 2+1-es kosarat, majd Burkholder vágott be egy újabb hármast (53-59). Öt francia pont következett, majd egy Melnika-dupla. A mérkőzés Pecková triplájával zárult (58-68).



Legközelebb az MTK ellen játszik az Aluinvent DVTK szombaton 18 órától Budapesten. Hazai pályán pedig legközelebb az Európa Kupában láthatjuk a csapatot jövő héten 18-án szerdán a PEAC ellen 18:30-as kezdési időpontban.

Európa Kupa F-csoport 1. forduló

Aluinvent DVTK – Carolo Basket 58-68 (11-17, 17-17, 13-13, 17-21)

Miskolc, Generali Aréna, 800 néző. Játékvezetők: Zubak, Anit, Nicolae.
Aluinvent DVTK: Nagy D. 5/3, Burkholder 17/9, Engelman 6, Pecková 10/6, Melnika 18. Csere: Szabó F. 2, Aldazabal, Zele, Kiss A. Vezetőedző: Štefan Svitek.
Carolo Basket: Bouderra 14/6, Loyd 9/3, Minte 11, Berezhynska 6/3, dos Santos 14. Csere: Filip 6, Chevaugeon 7, Paget 1. Vezetőedző: Romuald Yernaux Vezetőedző: Romuald Yernaux.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Nagyon erős együttes a Carolo tapasztalt játékosokkal. Sok hibát követtünk el, volt húsz eladott labdánk, és engedélyeztünk tizenöt támadólepattanót is ellenfelünknek. Egy kevés pontot hozó mérkőzésen ez megbosszulja magát. A francia csapat a mérkőzés elején egy nyolc-tízpontos előnyt tudott kovácsolni, ami komolynak számít ezen a szinten, innen nehéz volt visszajönni. Nekünk azonban sikerült, még a vezetést is visszavettük, de utána megint nem dobtunk sokáig kosarat és ez végzetesnek bizonyult.

Romuald Yernaux: - Elégedett vagyok, mert erős ellenfelet sikerült legyőznünk. Voltak hullámvölgyek, de mentálisan erősek voltunk és jól reagáltunk az ellenfél változtatásaira. Örülök a győzelemnek, mert hosszú a szezon és kell a sikerélmény.