A ma esti mérkőzésen Kiss Bence ismét lehetőséget kapott, és bemutatkozott újonnan érkezett csatárunk, Berta Ákos is.

Mérsékelt tempóban kezdődött a mérkőzés, az első pár percben csak kóstolgatták egymást a csapatok. Az 5-ik perc környékén éledtek a hazaiak, először Sakaris adta be a korongot a vendég kapu elé, majd Vojtkó passzolt Remekül Vas Jánosnak, ám a korong nem jutott túl Gyenes kapuson. A 7-ik percben hátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekeznünk, majd a 9-ik percben egy páros kiállítást követően Magosi lőtte el a korongot centikkel a fehérvári kapu mellett. A játékrész második felében a vendégek is felvették a tempót, több helyzetet is láthattunk, ám védőink és Kiss Bence remekül helytálltak. A harmad vége felé ismét többet volt a hazai harmadban a korong, ám az utolsó percben Sakaris lövése átperdült a gólvonalon (1-0).

 

A második harmad igazi gólban gazdag küzdelmet hozott. Egy perccel a bedobás utá Sakaris passzából Vas János talált be a vendég kapuba (2-0), majd másfél perccel később Tóth Adrián lövését ítélték gólnak a bírók (3-0). Fél percet kellett várni a vendégek válaszára, egy támadást követően Hamvai lövése jutott át Kiss Bencén (3-1). A 26-ik percben Ritó korcsolyázta körbe a vendég harmadot, és adta be a korongot Leppanennek, ám lövését fogta a fehérvári hálóőr. Ezt követően hátrányba kerültünk, aminek a végén Vehmanen lövése akadt be (3-2), majd egy hazai előny maradt kihasználatlanul. A 28-ik percben Kulmala vezette rá gyönyörűen a korongot Gyenes kapujára, ám lövése nem ért célt. Ezután egy emberelőnyös helyzetet sikerült szépen kihasználni, Leppanen passzából Magosi talált be (4-2). A harmad vége felé hátrányba kerültünk, amit fél perc elteltével sikerült is a vendégeknek gólra váltani (4-3).

A harmadik játékrész eleje komoly helyzetek nélkül telt, ám ez gyorsan megváltozott. Az 5-ik percben 4-4-ben volt lehetősége a csapatoknak, itt már jöttek a helyzetek, ám a két kapus itt is állta a jeget. A 47-ik percben aztán ismét a hazaiak örülhettek, Magosi Bálint kapusról lecsorgó korongját Rasmus Kumala helyezte a fehérvári kapuba (5-3). Pár perc múlva jött is rá a válasz, egy  emberelőnyös helyzet legvégén Reiternek sikerült betalálnia két másodperccel a hátrány vége előtt (5-4). Az 56-ik percben ismét előnyhöz jutottunk, ami ezúttal kihasználatlan maradt. A játékrész végén, egy időkérést követően a Titánok lehozták kapusukat, 6 mezőnyjátékossal támadtak, ám néhány közepes próbálkozást követően végül Miskolczi szerezte meg a korongot, aki Magosit indította, csapatkapitányunk pedig nem hibázott, a kapus nélkül álló kapuba ütötte a korongot, beállítva ezzel a 6-4-es végeredményt.

​​​​​Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 6-4 (1-0, 3-3, 2-1)

Miskolc, Jégcsarnok, 910 néző. Játékvezetők: Juhász, Soós, Berkesi, Vincze.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Leppanen, Rusk, Magosi, Kulmala, Miskolczi - Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris - Gőz, Joe, Toth A., Berta, Ritó - Vojtkó, Köllő, Albert, Tóth G., Bernáth. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Fehérvári Titánok: Gyenes (Kornakker) - Vehmanen, Szabó, Antilla, Mazzag, Hamvai - Reiter, Láday, Balogh, Prácser, Erdei - Szaller, Takács, Schoenmakers, Ainsworth, Szita - Sándor, Antal, Péter, Kiss, Kocsis. Vezetőedző: Kóger István

1. harmad  18:38  Sakaris (Pavuk, Vas)  1-0
2. harmad  21:07  Vas (Sakaris, Rantanen)  2-0
2. harmad  22:29  Tóth A.  3-0
2. harmad  22:50  Hamvai (Antilla)  3-1
2. harmad  28:19  Vehmanen (Ainsworth, Szita)  3-2 emberelőnyből
2. harmad  31:32  Magosi (Leppanen, Miskolczi)  4-2  emberelőnyből
2. harmad  43:40  Ainsworth (Szita, Antilla) 4-3 emberelőnyből
3. harmad  47:24  Kulmama (Gőz, Magosi)  5-3
3. harmad  49:57  Reiter (Kocsis)  5-4  emberelőnyből
3. harmad  59:27  Magosi (Miskolczi)  6-4

Értékelés

Mikael Tisell: Kicsit tartottam a ma estétől, nagyon besűrűsödött a program, de nagyon örültem annak, amit ma este láttam. Sikerült végig megtartani a fókuszt, ám az emberhátrányos játékon még van mit javítani, fölösleges kockázatokat vállaltunk, és ez nem maradt büntetés nélkül. Mindenképp jó tapasztalat volt a mai, szerintem sokat tanultunk, összességében elégedett vagyok.

Kóger István: A mérkőzés előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy az eredmény nem érdekes, 22 belevaló, küzdeni tudó játékost akarok ma este látni. Most bemegyek hozzájuk az öltözőbe, és gratulálok nekik, mert kitűnően játszottak. Tudtuk, hogy a DVTK fáradtabb lesz, hiszen kétnaponta mérkőzést játszanak, úgyhogy minden elismerésem ellenfelünknek, hogy így sikerült hozniuk a ma estét.

Erste Liga alapszakasz (szeptember-október)

2017. szeptember 22., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 4-1

2017. szeptember 24., vasárnap
17:30 Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék 3-4

2017. október 6., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-1

2017. október 9., hétfő 
20:00 FTC - DVTK Jegesmedvék 2-5

2017. október 13., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - Fehérvár 6-4

2017. október 15., vasárnap 
17:00 Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék

2017. október 27., péntek 
18:30 Fehérvár - DVTK Jegesmedvék

2017. október 30., hétfő 
20:00 DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda

Az itthon játszott mérkőzésekre jegy- és bérletvásárlásról ide kattintva tájékozódhat. Online jegyvásárlás a dvtk.eu oldalán.